Clicky

Invierea lui Isus

Invierea lui Isus

 - Dramatic Testimony
Esti aici: Isus Cristos >> Invierea lui Isus 2
(Citeste Invierea lui Isus Partea I)

Invierea lui Isus – Persecutia
In anul 115 d.Cr., istoricul roman Cornelius Tacitus a descris suferinta primilor crestini aflati in mainile calailor lor. Imperator Nero, cu scopul de a-si extinde Palatul, a decis sa incendieze anumite portiuni din Roma. Incendiul a scapat de sub control si a ajuns cunoscut ca si “Marele incendiu al Romei”. Atunci el a aruncat vina pentru flacari asupra crestinilor si a dezlantuit un val de persecutie in intregul Imperiu Roman. Desi vioara nu a fost inventata decat mult mai tarziu, totusi de aici provine vechea zicala: “Nero canta la vioara in timp ce Roma ardea.” Tacitus scrie: “De aceea, pentru a suprima zvonurile [ca Nero a ordonat incendiul], Nero i-a acuzat in mod fals si i-a pedepsit cu torturi violente pe niste oameni urati pentru enormitatile lor, cunoscuti sub numele de crestini. Christus (Cristos), de unde provine numele lor, a fost dat mortii de Pilat din Pont, procuratorul Iudeii in timpul domniei imparatului Tiberius; iar superstitia periculoasa, suprimata pentru o vreme, a izbucnit din nou, nu numai in Iudeea, ci si in cetatea Romei, unde erau adunate si raspandite toate lucrurile oribile si rusinoase din lume. Prin urmare, mai intai erau arestati toti cei acuzati ca vinovati; apoi era convinsa o multime imensa, nu atat in ce priveste vinovatii de crima incendierii cetatii, cat pentru ura fata de omenire. La moartea lor au fost adaugate tot felul de batjocuri. Imbracati in piei de animale, erau sfasiati de caini si omorati, sau erau tintuiti pe cruci, ori pusi in flacari si arsi, pentru a lumina noaptea dupa ce soarele apunea. Nero si-a oferit gradinile pentru spectacol si facand un adevarat show, in timp ce se unea cu multimea imbracat in hainele unui vizitiu sau statea sus in car. Prin urmare, chiar si pentru criminalii care meritau pedeapsa extrema si caracteristica faptelor savarsite, exista un sentiment de compasiune; acum insa, in cazul crestinilor, pedeapsa nu era pentru binele poporului, ci pentru a satura cruzimea unui om, motiv pentru care ei au fost nimiciti.”


Invierea lui Isus – Autoritatile istorice
Invierea lui Isus si/sau persecutia urmasilor Sai au fost documentate in afara Bibliei de catre urmatoarele autoritati istorice: Gaius Suetonius Tranquillus, Flavius Josephus, Thallus, Pliniu cel Tanar, Iustin Martirul si Sinedriul Iudaic. Dincolo de acesti istorici antici, exista documente din alte surse, cum ar fi scriitorul satiric grec Lucian din secolul al-II-lea. John Foxe si-a scris clasica lucrare “Cartea Martirilor”, in care descrie amanuntit suferinta si martirajul crestinilor din secolul I pana la persecutiile din timpul domniei reginei Maria “Sangeroasa” in Anglia. Inchizitia a omorat 68 de milioane de crestini intre anii 1200 si 1800 d.Cr. pentru convingerile lor legate de erorile Papilor si ereziile acestora impotriva lui Cristos. Din nou, aceia care au fost dati mortii ar fi putut trai daca renuntau la convingerile lor si il venerau pe Papa.


Invierea lui Isus – Deciziile individuale
Oamenii care au fost martori la invierea lui Isus si-au depus marturia prin viata lor. Marturia lor, alaturi de evidentele convingatoare prezentate in Biblie (precum profetiile) au insipirat mai multe milioane de oameni sa-i urmeze – sa sufere persecutia si moartea din mainile unei lumi necredincioase, pentru cunoasterea si convingerea ca Isus Cristos este Fiul Dumnezeului cel Atotputernic. Ca El a venit pe pamant sa moara pentru pacatele noastre asa cum a fost profetit in Biblie cu sute de ani inainte de nasterea Sa minunata. Ca El a murit pe cruce si a inviat. Ca S-a aratat la sute de ucenici inainte de a Se inalta la cer. Ca El va veni din nou la sfarsitul veacului. Acesti oameni nu au proclamat pretioasa Evanghelie cu cuvintele lor. Ei se adresau cu glas tare lumii cu insasi viata lor. Lucrul acesta, precum si profetia detaliata si evidentele convingatoare - precum mormantul gol, adauga un plus de dovezi la pretentiile lor. Astfel, omenirea din intreaga lume a avut oportunitatea de a accepta sau a respinge Invierea bazata pe propriile lor convingeri. Si aceasta nu din lipsa de martori la evenimente si nici din lipsa de dovezi.

Investigheaza Mai Multe Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?




Urmareste-ne:




English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Isus?

Minunile lui Isus
Invierea lui Cristos
Pildele lui Isus
Invierea lui Isus
Minunile lui Isus
Rastignirea lui Isus
Răstignirea lui Isus
Isus Cristos
Rastignirea lui Isus Cristos
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Invierea lui Isus to My Google!
Add Invierea lui Isus to My Yahoo!
XML Feed: Invierea lui Isus
Isus Cristos Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Toate Drepturile Rezervate.