Clicky

Marea Trimitere

Marea Trimitere

 - Marea Aventura
Esti aici: Isus Cristos >> Marea Trimitere

Marea Trimitere – O invatatura personala
Marea Trimitere este una din cele mai importante pasaje din Sfanta Scriptura. In primul rand, este ultima porunca directa lasata de Isus ucenicilor Lui. In al doilea rand este o chemare speciala a lui Cristos catre toti urmasii Lui, de a face ceva specific cat sunt pe acest pamant. Marea trimitere se gaseste in Evanghelia dupa Matei:

Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei, si le-a zis: "Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant. Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului. Amin. (Matei 28:18-20).


Marea Trimitere – Importanta ei pentru crestini
Marea Trimitere este sfarsitul unei Evanghelii si inceputul credintei in actiune pentru toti crestinii. Aceasta porunca a lui Isus este importanta pentru ca este o porunca personala - de a avea o credinta profunda in Isus Cristos, asa cum este indicat in versetul 18. "Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant". Afirmatia este una extrem de puternica, si necesita credinta in Isus, confirmand astfel puterea Sa in vietile crestinilor si credinciosia lor pentru El. Acest verset are rolul de a stabili clar atotputernicia lui Isus si dumnezeirea Sa. Daca crestinii nu cred aceasta afirmatie, nu exista incredere completa. Isus este foarte clar cu privire la autoritatea Sa in lume - este completa si totala de la inceputul timpurilor (Ioan 1:1-3)

In versetul 19, Isus le da credinciosilor indrumari specifice, pe care sa le urmeze dupa ce si-au marturisit credinta. "Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh.” El porunceste ca toti credinciosii sa mearga si sa impartaseasca Vestea Buna a mantuirii in toata lumea. Oamenii aud aceasta chemare si raspund - mergand in fiecare an in calatorii misionare pe tot pamantul, impartasind cuvantul lui Isus Cristos. Multi crestini au facut sacrificii uimitoare, calatorind in regiuni ale lumii departe de orasele civilizate in jungle si deserturi. Insa campul de misiune poate fi uneori foarte aproape casa ta. Poate fi un vecin care nu a auzit Vestea cea Buna sau o intreaga zona unde oamenii nu isi pot permite cumpararea unei biblii din cauza saraciei. In secolul XXI, internetul a devenit un camp de misiune unde oamenii se pot intalni si impartasi dragostea lui Isus. Locuri si oameni care au nevoie sa auda Evanghelia sunt pretutindeni!

Un alt aspect important al versetului 19 este ca Isus ii invata pe ucenicii Sai, in mod special - doctrina despre Trinitate. Cele trei Persoane ale Trinitatii sunt fiecare egale si fiecare Dumnezeu; iar aici este prezentata Trinitatea in ordinea logica: Tatal, Fiul si Duhul Sfant - insa un singur Dumnezeu de la inceput (vezi romani 1:20).

In ultimul rand, in versetul 20, prin afirmatiile Sale catre urmasi, Isus ofera directii clare: "si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului." Crestinii sunt indemnati sa-i invete pe altii despre Isus Cristos si deplinatatea adevarului Sau. Noi nu-L putem propovadui pe Cristos ca Domn si Mantuitor in timp ce respingem anumite invataturi ale Lui. Invatand pe altii adevarurile Scripturii, prin versetul 20 suntem incredintati ca Isus Cristos ne va sprijini. Acest fapt s-a dovedit a fi demn de incredere de-a lungul secolelor, intrucat milioane de credinciosi au auzit, acceptat si impartasit Vestea Buna a lui Isus Cristos. Da, Isus s-a inaltat inapoi la cer, dar este prezent prin puterea Duhului Sfant in fiecare credincios!


Marea trimitere – o chemare personala
Prin Marea Trimitere, Isus cheama fiecare crestin sa impartaseasca Vestea Buna, mergand prin credinta. Aceasta este credinta insotita de fapte! Oamenilor care se supun poruncii date de Isus, li se va schimba viata spirituala pentru totdeauna! Poti impartasi Vestea cea Buna unui vecin sau mutandu-te in alta tara, pentru a vesti Evanghelia oamenilor de acolo. Poti darui copiiilor strazii, le poti spune despre Cristos, sau poti impartasi Cuvantul intr-un oras la doua ore distanta de casa ta. Fiecare crestin este dator sa impartaseasca Evanghelia oriunde merge. Daca esti credincios, unde te-a trimis Isus Cristos sa mergi? Pe cine ti-a pus Dumnezeu pe inima pentru a-i duce darul mantuirii? Ce pasi mici sau mari poti face, stiind ca Isus va fi de partea ta, "pentru a face ucenici din toate neamurile" ?

Creste mai mult acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Evanghelizare

Sa devii crestin
Siguranta mantuirii
Marea Trimitere
Planul Mantuirii
Cum sa devii crestin
Calea prin Romani
Calitatile unui Om Bun
Mersul in cer
Calea prin Romani
Material Suplimentar De Explorare...

Inchinare
Partasie
Ucenicie
Slujire
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Marea Trimitere to My Google!
Add Marea Trimitere to My Yahoo!
XML Feed: Marea Trimitere
Isus Cristos Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Toate Drepturile Rezervate.