Clicky

Исус е Господ

Исус е Господ

 - Никаква алтернатива
Вие сте тук: Исус Христос >> Исус е Господ

Исус е Господ – извадка от „Един самотен живот” (неизвестен автор)
Исус е Господ, но Той е заявява Своето господство чрез силата на смирението и благодатта ...

„Ето човек, който беше роден в едно затънтено село, детето на една селянка. Израсна в друго село. Работеше в дърводелска работилница, докато навърши тридесет и след това в продължение на три години беше пътуващ проповедник. Никога нямаше собствен дом. Никога не написа книга. Никога нямаше офис. Той нямаше семейство. Никога не отиде в колеж. Никога не влезе в голям град. Никога не пропътува повече от двеста километра от мястото, където беше роден. Никога не направи ни едно от онези неща, които обикновено съпътстват величието. Той нямаше нищо, освен себе си ....

„Докато беше все още млад мъж, приливите и отливите на общественото мнение се обърнаха срещу него. Приятелите му избягаха. Един от тях се отрече от Него. Той се обърна към враговете си. Той премина през подигравката на един съдебен процес. Той беше прикован на кръст между двама разбойници. Докато умираше, неговите екзекутори залагаха за единствената собственост, която имаше на земята – дрехата Му. Когато умря, Той беше свален и положен в чужд гроб по милост на един приятел.

„Деветнадесет века дойдоха и отминаха и днес Той е в центъра на човешката раса и лидер на колоната на напредъка. И продължавам по-нататък, завявайки, че нито една армия, която се е отправяла в бой; нито една флота, изградена някога, нито едно правителство, някога установено и нито един цар, който е властвал някога, взети заедно, не са повлияли върху живота на хората толкова силно, колкото Този Един Самотен Живот.”


Исус е Господ – цитати от Джоузеф Паркър (1830-1902)
Исус е Господ, но Той позволи на хората да Го разпнат ...

„Има и други хора, които не идват да се поклонят на Христос, който просто идват да размишляват за Него ... покровителство върху Божия Син! Натъжавам се да чуя как Го обиждат с вялото си хваление. Това, което се страхувам е не, че ще унищожат Христос, но за това, че ще Го покровителстват. Исус Христос не е нищо за мен, ако той не е Спасителят на света ... Ще разберете какво е Исус Христос най-много и най-добре, когато сте в най-голяма нужда от това, което Той може да направи.

Никой не може да приеме становище на безразличие по отношение на Исус. Ако изобщо е обмислял въпроса, той трябва или да се поклони на Христос или да Го разпъне на кръст. Когато има усърдие в изследването на доказателствата или критиката, усърдието завършва в почит или в разпятие.”


Исус е Господ – извадка от „Чисто християнство” от К.С. Луис (1898-1963)
Исус е Господ, но все още човечеството настоява да го нарича с всичко останало ...

„Аз се опитвам тук да предпазя всички, заявяващи наистина глупавото нещо, което хората често казват за него: ‘Аз съм готов да приема Исус като велик морален учител, но не приемам претенциите Му, че е Бог.’ Това е нещо, което не трябва да се казваме. Човек, който е само един човек и казва нещата, които Исус им каза, нямаше да бъде голям морален учител. Той или ще бъде един луд - на нивото на човек, който казва, че е едно яйце на очи - или той ще бъде дявола на Ада. Трябва да направите своя избор. Или този човек е бил и е Син на Бога или пък луд или нещо по-лошо. Можете да заявите, че е един глупак, можете да плюете по Него и да Го убиете като демон, или можете да паднете в краката Му и го наречете Господ и Бог. Но нека да не идваме с някакви покровителствени глупости за това, че е велик човешки учител. Той не е оставил това открито за нас. Той и не възнамеряваше.”

Прочетете Исус е Господ Страница 2


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Кой е Исус?

Кой е Исус Христос?
Кой е Исус?
Произход на Коледа
Названията на Исус
Произход на Великден
Произход на Рождество
Произход на Великден
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Исус е Господ to My Google!
Add Исус е Господ to My Yahoo!
XML Feed: Исус е Господ
Исус Христос Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Всички права запазени.