Clicky

Исус се молеше

Исус се молеше

 - Свързване
Вие сте тук: Исус Христос >> Исус се молеше

Исус се молеше – къде се молеше?
Един от най-странните и интригуващи аспекти на Исус е начина, по който се молеше. Ние имаме само откъси от Неговите молитви, записани на евангелията.

Отбелязано е, че Той понякога се моли цялата нощ. В Гетсиманската градина, Библията заявява, че потта Му стана кръв, толкова напрегнат беше Неговия разговор с Отец.

Последната Му молитва завършва с „Не моята, а Твоята воля да бъде”. Тези думи на всецяло предаване на това, което имаше да се случи напред, са в рязък контраст с нашите човешки склонности да избягваме конфронтация и смърт.

Не е записано Исус някога да се е молил на показ. Той учеше последователите Си да не използват духовността си да привличат внимание към себе си, както бяха познати свещениците от това време.

Той се молеше насаме. Той специално се оттегляше в уединение, за да избегне разсейването от другите. Ние можем да следваме Неговия пример, определяйки тихо място за себе си и във време, в което е по-малко вероятно да бъдем притеснявани от членове на семейството, приятели и други отвличания на вниманието. Концентрирането върху Бог е основната идея, така че да можем да чуем и Той да ни говори.

Библията ни учи, че трябва да сме в „нагласа” за молитва по всяко време. Едно от най-страхотните неща за молитвата е, че можем да се молим докато вършим някаква работа, у дома сме, или сме на работното си място. Ние дори можем да се молим, докато шофираме по пътя. Отношението на молитва означава, че сме много наясно с присъствието на Бог и че Той винаги слуша.

„Голяма сила има в усърдната молитва” (Яков 5:16) означава, че най-спешните и най-малки изречения имат същата сила както и дългата молитва. „Вярвам” има властта да промени живота ви.


Исус се молеше – как се молеше Той?
Когато учениците Му поискаха да ги научи как да се молят, Той им каза това, което се нарича „Господната молитва”. Молитвата ги учи да почитат Бога, да търсят Неговата съвършена воля за живота им, да молят за техните нужди, да очакват Неговото снабдяване и да предлагат себе си за служение.

Добър начин да не забравяте да включите тези неща в молитвата си е да мислите за думата МОЛЯ (PRAY), което е съкращение от Praise – слави, Rejoice – радвай се, Ask – искай и Yield – давай. Това е страхотна основа, на която да изградите своите собствени молитви.


Исус молеше – какво можем да научим?
Молитвата е двупосочна улица. Нашият Отец в небесата копнее да общува с нас. Дадена ни е тази прекрасна възможност да имаме двупосочен разговор с нашия Създател. Той вече знае нашите сърца и мисли, но изразяването към Него освобождава нашите товари и желания.

Когато се доверим на Бога, Той ни отговаря. Ние не се молим просто за да чуем нашите мисли или говор. Молитвата изгражда връзката, която имаме с Него. Молитвата изгражда нашата вяра.

Бог отговаря на нашата вяра, не на нашата нужда. Молитвата е действие, което освобождава нашата вяра. Ние, също, можем да се молим като Исус.

Научете повече за молитвата!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Кой е Исус?

разпъване
Исус се молеше
Възкресението
Разпъването на Исус
Възкресението на Исус
Разпъването на Исус Христос
Чудесата на Исус
Удивителни чудеса
Невероятни изцеления
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Исус се молеше to My Google!
Add Исус се молеше to My Yahoo!
XML Feed: Исус се молеше
Исус Христос Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Всички права запазени.