Clicky

Страстите Христови

Страстите Христови

 - Любовта на нашия Бог
Вие сте тук: Исус Христос >> Страстите Христови

Страстите Христови – завладяващият филм на Мел Гибсън
Страстта и истината за Христос са изявени! Защо трябваше Той да умре на кръста?

Страстите Христови е филм за последните дванадесет часа от живота на Исус Христос преди около 2000 години. Филмът започва в Гетсиманската градина, където Исус отиде да се моли след Последната вечеря с учениците Си. Скоро Исус е арестуван в градината, след като беше предаден от Юда Искариотски и отведен обратно в Ерусалим, където лидерите на фарисеите се изправиха срещу Него с обвинения в богохулство. Той е осъден на смърт от религиозните водачи.

Исус Христос е отведен после при Пилат, римския управител на Палестина. Пилат имаше действителното право за вземане на решение дали да разпъне Исус или да Го пусне. Политическата кариера на Пилат е в опасност през това време и той не е искал по-нататъшни конфликти. Отказът да позволи на религиозните лидери да разпънат Христос би предизвикал големи конфликти. Пилат отстъпва решението на цар Ирод. Въпреки това, Ирод връща Исус на Пилат, който след това дава на тълпата избора между освобождаването на Исус или на престъпника Варава. Тълпата избира да освободи Варава и осъжда Исус на смърт.


Страстите Христови – забележителна част от историята
Страстите Христови продължава, като Исус е предаден на римските войници, които го бият тежко. След това Го връщат при Пилат, който Го представя на тълпата с надеждата, че ще бъде достатъчно, но не беше. Пилат си измива ръцете пред дилемата и заповядва на хората си да направят с Исус това, което тълпата иска.

Исус е натоварен със Собствения Си кръст и е осъден да го носи по улиците на Ерусалим към хълма Голгота. Там, Той е прикован на кръста и осъзнава, че Неговия Баща в небето се е отвърнал от Него поради греха на света, който Той (Христос) взе върху Себе Си. След часове на мъчения, Христос провъзгласява, „Свърши се” и след това „в Твоите ръце предавам духа Си.”

В момента на смъртта на Исус, става голямо земетресение, дебелите завеси в храма се разкъсват от горе до долу и настава мрак на земята в продължение на три часа.

Три дни по-късно, самият Исус Христос възкръсва от мъртвите, побеждавайки греха и смъртта, осигурявайки единствения начин за човечеството да се помири с Бог Отец.


Страстите Христови – защо Исус трябваше да умре на кръста?
Страстите Христови е изключително въздействащ. Но защо Исус трябваше да умре по този начин? Божието Слово към човечеството – Библията – казва, че всички хора са съгрешили пред Бога, нарушавайки Неговите заповеди (т.е., лъжа, кражба, пожелаване на това, което има някой друг, секс извън брака и т.н.). Дори един грях, извършен срещу Бога, е достатъчен, за да ни отдели от Него завинаги. Библията казва в Римляни 3:23 „Понеже всички съгрешиха и не заслужават Божията слава.”

Бог знаеше, че има само един начин да помири човечеството със Себе си – веднъж и завинаги. Това можеше да бъде направено само чрез изпращане на Неговия Син, Исус Христос, на земята да живее безгрешен живот и да умре на кръст като еднократна и единствена жертва за всички грехове на човечеството. Римляни 5:8 заявява: „Но Бог показва Своята любов към нас в това, че докато все още бяхме грешници, Христос умря за нас.”


Страстите Христови – невероятна любовна история
Страстите Христови е наистина за една любовна история – любовта, която Христос изпитва към теб и мен. Той е готов да отиде на кръста, да поеме всички унижения, непосилни болки и страдания и, най-вече, греха на цялата човешка раса – минала, настояща и бъдеща – върху Себе Си. Той беше готов да бъде отделен от Баща Си, Бог, когато понесе моите грехове и твоите. Той го направи, защото ни обича и така силно иска ти и аз да прекараме вечността с Него в рая. Обаче, това няма да бъде възможно, ако откажем да приемем жертвата, която Той направи за нас. Отказът да повярваме в Исус Христос като Господ и да Го приемем в нашите сърца ще ни остави отговорни за всички грехове, които някога сме извършили срещу Бога. Когато умрем, ще бъдем съдени от тези грехове, и ще получим присъда. Присъдата ще бъде смърт и вечно отделяне от Исус Христос и Бог Отец. Това не трябва да ви се случи. Последвайте линка долу, за да разберете какво означава да бъдете спасен!

Как мога да бъда спасен?


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Евангелизъм

Качества на добрия човек
Молитва на грешника
Как да стигнем до Рая
Страстите Христови
Да отидеш в Рая
Бог ми помага
Римски път
Страстите Христови
Сигурност в спасението
Additional Content To Explore...

Хваление
Общуване
Ученичество
Служение
 
 
Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Защо християнството?
Да израснеш с Бог
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Страстите Христови to My Google!
Add Страстите Христови to My Yahoo!
XML Feed: Страстите Христови
Исус Христос Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Всички права запазени.