Clicky

Кой е Исус Христос?

Кой е Исус Христос?

 - Отговори с въздействие
Вие сте тук: Исус Христос >> Кой е Исус Христос?

Кой е Исус Христос? Скромно начало
Кой е Исус Христос? Той е Единороден син на Бог, Който дойде от престола на Баща Си в утробата на жена. Той стана Човешки Син, за да можем да ние станем синове на Бога.

Той бе заченат от Святия Дух и роден от девица. Той живя в бедност и не беше известен извън Назарет. Той нямаше нито богатство, нито влияние.

Той замени царската си дреха за дреха на селянин. Той беше богат, но заради нас стана беден. Той спеше в конюшнята на някой си, Той се качи на магаре на някой си; Той беше погребан в гроб на някой си.


Кой е Исус Христос? Служение на чудеса
Кой е Исус Христос? Няма друга история като Неговата. В ранна детска възраст Той стресна цар. Като момче, Той изненада теолозите със знанието и мъдростта Си, тъй като Неговото знание беше пряко от Бога.

В мъжество, Той управляваше природните елементи и успокои бурното море. Той изцели без лекарство и нахрани хиляди от обяда едно момче. Дори и демоните му се покориха и Той върна живота на тези, които бяха мъртви.

Но Той страда и понесе в тялото и душата Си Божия гняв срещу греха на цялата човешка раса. Той бе презрян и отхвърлен от човеците. Въпреки че беше невинен, Той беше осъден от съдиите и осъден на смърт на кръст.


Кой е Исус Христос? Животопроменящо влияние
Кой е Исус Христос? Чрез Неговото страдание и смърт, Той изплати напълно греховете на всички, които вярват в Него. Той ни освободи от сигурна присъда и вечно осъждане от Бог, което трябваше да падне върху всички нас.

Някои хора са дали живота си за другите и велики мъже са дошли и са си отишли, но Исус Христос живее. Ирод не можа да Го убие. Сатана не можа да Го спре. Смъртта не можа да Го унищожи. Гробът не можа да Го задържи. Напълно удовлетворявайки Божията съвършена справедливост, Той победи смъртта и възкръсна на третия ден, както и каза, че ще стане.


Кой е Исус Христос? Въпрос към всеки един от нас!
Кой е Исус Христос? През последните 2000 години всеки мъж, жена и дете се е сблъсквал с този същия въпрос. В Матей 16:15,16, Исус казва, „А вие какво казвате: Кой съм Аз? Симон Петър отговори: Ти си Христос, Син на живия Бог.”Сега е ваш ред. Кой мислите вие, че е Той?

Потърсете повече сега!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Кой е Исус?

Исус е Бог
Евангелие на Лука
Случаят Христос
Кой е Исус Христос?
Възкресението на Исус
Исус Бог ли е?
Историческият Исус
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Кой е Исус Христос? to My Google!
Add Кой е Исус Христос? to My Yahoo!
XML Feed: Кой е Исус Христос?
Исус Христос Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Всички права запазени.