Clicky

Evangelia după Juda

Evangelia după Juda

 - Adevărat sau fals?
Esti aici: Isus Cristos >> Evangelia după Juda

Evanghelia după Iuda-Ce conţine aceasta?
Evanghelia după Iuda s-a descoperit in anii' 70 într-o peşteră din Egipt. Pînă de curînd, instituţii nu erau dispuşi să plătească taxe exorbitante pentru a obţine manuscrisul datorită dubioasă origine. O Fundaţie din Elveţia in cele din urmă a cumpărat codexul pentru eliberarea conţinutul acestuia. In 2006, National Geografic anunţa că manuscrisul a fost autentificat de carbon datînd, studiat, şi tradus de către teologi creştini. Cu toate acestea, pană la o treime din Evanghelia după Iuda lipseşte sau este neclară. Acest manuscris deţinut de societatea National Geografic datează aproximativ din secolul al 5 după Hristos.


Evanghelia după Iuda-Cine a scris şi care este conţinutul cărţii?
Nu se ştie cine a scris Evanghelia după Iuda. Existenţa acestui document este testată de Irenee (al doilea secolul creştin) care a catalogat drept inventat istoria de eretici şi rebeli. În anul 180 după Chr."Ei declara că Iuda tradatorul a fost foarte bine familiarizat cu aceste lucruri, şi ca el singur, ştiind adevărul a realizat un mister de trădare; prin care toate lucrurile, atît pămînteşti şi cereşti au fost astfel duse la confuzie. Acestea produc o istorie fictivă care arată stilul Evangheliei după Iuda." (Adversus Haereses I. 31,1; Roberts-Donaldson traducerea.)

Evanghelia după Iuda este Evanghelia Gnostică şi este în conformitate cu concepţie gnostică. Gnostics au crezut că drumul spre mîntuire era prin cunoştinţe secrete date lui Isus În cercul interior. Cele mai mari controverse În acest text orbiteaza in jurul teoriei că Isus ar fi vrut ca Iuda să- l trădeze În scopul de a îndeplini planul lui. Aceasta teorie contrazice Noul Testament care prezintă Iuda un tradator.

Evanghelia după Iuda începe cu aceste cuvinte:“Secretă explorare a revelatiei ca Isus a avut conversaţia cu Iuda Iscariot in ultimele trei zile înainte de ziua Paştilor. Mai departe În textul Isus spune lui Iuda, ''tu vei depăşi pe tuturor. Deoarece tu vei sacrifica omul care ma va îmbrăca.'' (Evanghelia după Iuda , publicată de societate National Geografic, 2006)

Acest text contrazice Noul Testament. Dacă a fost planul lui Isus ca Iuda să-l trădeze, de ce Isus va numi Iuda ca'' fiul pierzării' 'în Ioan 17:12? Isus de asemenea a zis că ar fi mult mai bine dacă Iuda nu sa-r fi născut niciodată: "Negreşit, Fiul Omului se duce după cum este rînduit, dar vai de omul acela prin care este vîndut El!”

Biblia spune că Iuda s-a sinucis cînd a văzut că Isus este condemnat. De ce Iuda ar face acest lucru dacă el urma instrucţiunile lui Isus? Matei 27:5 zice “Iuda a aruncat arginţii in templu, a plecat şi s-a dus şi s-a spînzurat.”


Evanghelia după Iuda-De ce nu este acurată?
Evanghelia după Iuda este considerată "gnostică" in originea sa. Gnostici consideră că mîntuirea se realizează prin cvasi-intuitivă cunoaştere a misterelor universului şi de formulele secrete. Evanghelia după Iuda este pur si simplu un eretic fals cum este şi Evanghelia lui Mary, Evanghelie lui Toma, si Evanghelia lui Philip.

Acum avem peste 25.000 texte vechi si fragmente care confirmă existenţa legitima a textelor biblice. Poate că nu intîmplator am găsit doar un exemplar din Evanghelia dipă Iuda privind intr-o veche gramada de gunoaie in spatele unei peştere. Aşa cum Iuda l-a tradat pe Isus Hristos, aceasta Evanghelia a tradat adevarul lui Dumnezeu.

Este Biblia adevarată?


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Isus?

Cine este Isus Cristos?
Evanghelia după Luca
Este Isus Dumnezeu?
Invierea lui Cristos
Invierea lui Isus
Isus cel istoric
Invierea lui Isus
Pledoarie pentru Cristos
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Evangelia după Juda to My Google!
Add Evangelia după Juda to My Yahoo!
XML Feed: Evangelia după Juda
Isus Cristos Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Toate Drepturile Rezervate.