Clicky

Invierea lui Isus

Invierea lui Isus

 - O Marturie Spectaculoasa
Esti aici: Isus Cristos >> Invierea lui Isus

Invierea lui Isus – Lucru esential al credintei crestine
Invierea lui Isus din morti este tot atat de esentiala pentru credinta crestina cat si moartea Lui pe cruce. Apostolul Pavel scrie in prima sa Epistola catre Corinteni: “V-am invatat inainte de toate, asa cum am primit si eu: ca Hristos a murit pentru pacatele noastre, dupa Scripturi; ca a fost ingropat si a inviat a treia zi, dupa Scripturi” (I Corinteni 15:3-4). Pavel accentueaza importanta invierii prin urmatoarea afirmatie: “Si daca n-a inviat Hristos, atunci propovaduirea noastra este zadarnica si zadarnica este si credinta voastra. Ba inca noi suntem descoperiti si ca martori mincinosi ai lui Dumnezeu; fiindca, am marturisit despre Dumnezeu ca El a inviat pe Hristos, cand nu L-a inviat, daca este adevarat ca mortii nu inviaza” (I Corinteni 15: 14-15)


Invierea lui Isus – Este un eveniment istoric?
Deci, este invierea lui Isus din morti un eveniment istoric? Lucrul acesta este afirmat in toate cele patru Evanghelii, cat si in corespodenta antica. Daca aceste scrieri sunt documente istorice asa cum pretind sa fie, atunci ele marturisesc despre un eveniment istoric. Conform dictonului lui Aristotel, aceste scrieri corespund criteriului pentru documente istorice legitime. Totusi, pentru ca descriu evenimente miraculoase, ele nu sunt recunoscute de societatea seculara ca marturie valida. Cum pot fi validate atunci aceste consemnari? Aici trebuie puse doua intrebari. Mai intai, isi discrediteaza autorii acestor scrieri literare propria lucrare sau credibilitatea marturiei este intarita de insasi viata lor? Si apoi, confirma autoritatile istorice acceptate aceste istorisiri?


Invierea lui Isus – Marturia ucenicilor
Oamenilor care au crezut in invierea lui Isus din morti, cunoscuti astazi ca si ucenici ai lui Cristos, cu siguranta le-a fost testata marturia, cat si convingerile, de cei care nu i-au crezut. Cu exceptia lui Ioan, fiecare dintre acesti oameni a fost omorat. Felul in care au fost omorati a fost cumplit si fara mila. Mai mult decat marturia - a fost viata lor, acesti oameni fiind persecutati de lumea seculara si suferind incercari grele pentru raspandirea scumpei Evanghelii pe care o proclamau. Apostolul Pavel povesteste in a doua Epistola catre Corinteni: “De cinci ori am capatat de la Iudei patruzeci de lovituri fara una; de trei ori am fost batut cu nuiele; o data am fost improscat cu pietre; de trei ori s-a sfaramat corabia cu mine; o noapte si o zi am fost in adancul marii. Deseori am fost in calatorii, in primejdii pe rauri, in primjedii din partea talharilor, in primejdii din partea celor din neamul meu, in primejdii din partea paganilor, in primejdii in cetati, in primejdii in pustie, in primejdii pe mare, in primejdii intre fratii mincinosi. In osteneli si necazuri, in priveghiuri adesea, in foame si sete, in posturi adesea, in frig si lipsa de imbracaminte” (II Corinteni 11:24-27) Mai tarziu, apostolul Pavel a fost decapitat dupa ce a suferit multi ani intr-o inchisoare romana. Moartea lui a fost mult mai putin brutala fata de cea a fratilor lui, fiindca el era cetatean roman; insa cei mai multi dintre ei nu erau. Acesti oameni erau convinsi ca Dumnezeu a permis ca ei sa sufere asa de mult si nu exista nici o dovada mai buna a sinceritatii si a adevarului mesajului lor decat rezistenta si perseverenta lor, fara a avea nici o speranta intr-o rasplata pamanteasca. Fiecare din ei putea sa scape de toate aceste torturi si umilinte daca denunta pur si simplu invierea lui Cristos. Acesta era scopul calailor lor. Totusi, nici unul nu a cedat persecutiei si tocmai acest lucru este dovada spectaculoasa in favoarea respingerii oricarei teorii ale conspiratiei.

Citeste Invierea lui Isus Pagina 2 Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Isus?

Rugaciunea lui Isus
Istoria naşterii lui Isus
A doua venire a lui Isus
Minunile lui Isus
Isus Cristos
Invierea lui Isus
Invierea
Invierea lui Cristos
Rastignirea lui Isus Cristos
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Invierea lui Isus to My Google!
Add Invierea lui Isus to My Yahoo!
XML Feed: Invierea lui Isus
Isus Cristos Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Toate Drepturile Rezervate.