Clicky

Invierea

Invierea

 - Invierea si Viata
Esti aici: Isus Cristos >> Invierea

Invierea: Planul si Promisiunea
“Isus a zis: ‘Eu sunt Invierea si Viata. Cine crede in Mine, chiar daca ar fi murit, va trai’” (Ioan 11:25). Invierea lui Cristos a fost prezisa cu sute de ani inainte de nasterea Sa miraculoasa. De asemenea, El a prezis acest eveniment ucenicilor (desi initial ei nu au inteles). El este Invierea, dupa cum au marturisit sute de oameni.

Fiul lui Dumnezeu a fost adus ca jertfa, pentru noi ca sa fim ispasiti de pacatele noastre. Cand Isus a spus acest lucru oamenilor din vremea aceea, multi au considerat ca este o erezie si ca rezultat, au cerut sa fie rastignit pe cruce, o pedeapsa obisnuita pentru infractori. In loc sa-Si prezinte apararea, Isus tacea. De ce? Pentru ca a fost planul lui DumnezeuTatal, inca de la inceputul vremurilor, ca acest lucru sa aiba loc pentru ca noi sa avem iertare si viata. A fost planul Lui.

Invierea lui Isus Cristos este un dar din partea lui Dumnezeu si o implinire a promisiunii Sale. Este chiar baza crestinismului. De la neascultarea lui Adam in gradina Edenului, toata omenirea se naste cu o natura pacatoasa. Domnul ne spune ca trebuie sa fie platit un pret, iar pretul acesta este moartea. “Fiindca plata pacatului este moartea; dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Cristos, Domnul nostru” (Romani 6:23).

Viata fara Cristos poate oferi doar moartea vesnica, insa acceptarea personala a lui Isus ca Mantuitor inviat, ne aduce viata vesnica. Fiindca Dumnezeu nu doreste sa avem parte de moartea vesnica, a adus o cale de ispasire prin rastignirea Fiului Sau - Isus, si invierea Lui.


Invierea – Rasplata credintei
Prin inviere, Dumnezeu ne-a oferit urmatoarele lucruri:

O viata noua

  • Romani 6:2-3 – Puterea pacatului este nimicita.
  • Romani 6:4 – Natura pacatoasa este ingropata.
  • Romani 6:6 – Pacatul nu ne mai poate stapani si tine in robie.
O natura noua
  • Romani 6:5 – Acum putem trai impreuna cu Cristos prin inviere
  • Romani 6:11 – Natura noastra veche este moarta si avem o viata noua, una schimbata in Dumnezeu.
O libertate noua
  • Romani 6:13 – Noi nu mai suntem robi ai pacatului si ne putem darui liber lui Dumnezeu.
  • Romani 6:16 – Suntem liberi sa alegem cui sa slujim, lui Dumnezeu sau lui Satan –avem doar doua optiuni.
Daca credem ca Cuvantul lui Dumnezeu este adevarat, putem accepta textul din Romani 8:16-17 “Insusi Duhul adevereste impreuna cu duhul nostru ca suntem copii ai lui Dumnezeu. Si daca suntem copii, suntem si mostenitori ai lui Dumnezeu, si impreuna mostenitori cu Hristos, daca suferim cu adevarat impreuna cu El, ca sa fim si proslaviti impreuna cu El”. Prin invierea lui Cristos, este posibil sa devenim mostenitori impreuna cu El. Ce dar minunat! Lucrul acesta inseamna ca si noi putem birui moartea vesnica si putem fi beneficiarii unei noi vieti – in trup spiritual, dupa ce trupul nostru fizic moare. Esti recunoscator ca prin invierea lui Isus Cristos toate aceste lucruri iti sunt oferite? Daca da, atunci spune-I aceasta lui Dumnezeu si accepta darul Sau gratuit.


Invierea: A ta ieri, astazi si in veci
Charles Spurgeon a scris despre inviere in felul urmator: “Domnul Isus a suferit pentru credincios ca inlocuitor al lui; si practic fiecare a fost mantuit odata ce a murit in Cristos, care l-a reprezentat. Credinciosul a fost inviat in Cristos datorita unirii vesnice care exista intre sfant si Mantuitorul lui. Prin urmare, credinciosul continua sa traiasca, precum a zis Isus: ‘Pentru ca Eu traiesc, si voi veti trai’… O, ascultatorul meu, daca nu esti in Cristos, nu ai nimic. Fara Cristos esti in pustie: cu El esti intr-un rai. In Cristos, credinciosii detin toate comorile intelepciunii si ale cunoasterii, ale harului, puterii si ale dragostei. Toate lucrurile sunt ale tale, daca esti al lui Cristos. Din unirea noastra cu Cristos provine sfintirea noastra: nu putem alerga dupa pacat, pentru ca nici Cristos nu alearga dupa el. El a murit pentru pacat odata pentru totdeauna, si noi de acum inainte suntem morti fata de el. El a inviat pentru slava lui Dumnezeu si noi am fost inviati impreuna cu El pentru neprihanire, acceptare si bucurie.”

“In adevar, daca ne-am facut una cu El, printr-o moarte asemanatoare cu a Lui, vom fi una cu El si printr-o inviere asemanatoare cu a Lui.” (Romani 6:5). Fiecare din noi trebuie sa ia o decizie de a-L cauta si a-L gasi pe Dumnezeu; de a fi umplut de pacea, bucuria si constiinta Sa despre cine este El, cine suntem noi si ce inseamna sa fii copilul Sau.

“Iau azi cerul si pamantul martori impotriva voastra, ca ti-am pus inainte viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. Alege viata ca sa traiesti tu si samanta ta…” (Deuteronom 30:19).

Ne rugam pentru tine sa cauti cu adevarat si sa gasesti, sa alegi cu adevarat viata dincolo de moarte. Fie ca vesnicia ta speciala sa inceapa in momentul in care realizezi ca invierea nu este doar un fapt istoric, ci o promisiune pentru pentru tine astazi si pentru totdeauna.

Afla Mai Multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Isus?

Invierea lui Isus
Rugaciunea lui Isus
Invierea
Pildele lui Isus
Vindecari Miraculoase
Isus Cristos
Invierea lui Isus
Istoria naşterii lui Isus
A doua venire a lui Isus
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Invierea to My Google!
Add Invierea to My Yahoo!
XML Feed: Invierea
Isus Cristos Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Toate Drepturile Rezervate.