Clicky

Patimile lui Cristos

Patimile lui Cristos

 
Esti aici: Isus Cristos >> Patimile lui Cristos

Patimile lui Cristos – Filmul puternic al lui Mel Gibson
Patimile lui Cristos si adevarul despre El sunt revelate. De ce a fost nevoie ca El sa moara pe cruce?

Patimile lui Isus este un film despre ultimele douasprezece ore din viata lui Isus Cristos de acum aproximativ 2000 ani. Filmul incepe cu o scena in Gradina Ghetsimani unde Isus a mers sa se roage dupa ultima cina impreuna cu apostolii Lui. Isus este apoi arestat in gradina, dupa ce este tradat de Iuda Iscarioteanul, si luat inapoi la Iersualim unde liderii Fariseilor il vor confrunta cu acuzatii de blasfemie. El este apoi condamnat la moarte de liderii religiosi.

Dupa aceea, Isus este adus in fata lui Pilat, guvernatorul roman al Palestinei. Pilat a avut puterea de a decide crucificarea sau eliberarea lui Isus. Cariera politica a lui Pilat era in primejdie in acel timp, de aceea nu dorea sa mai aiba si alte conflicte. Daca nu le permitea liderilor religiosi sa-L crucifice pe Isus, si-ar fi cauzat multe probleme. Astfel Pilat a cedat aceasta decizie regelui Irod. Acesta insa, l-a trimis pe Isus inapoi lui Pilat, care a dat apoi multimii oportunitatea de a decide intre eliberarea lui Isus sau a talharului Baraba. Multimea a ales sa-l lase liber pe Baraba si l-a condamnat pe Isus la moarte.


Patimile lui Cristos – o parte remarcabila a istoriei
Patimile lui Isus continua cu predarea Lui soldatilor romani, care Il bat in repetate randuri. Dupa aceea este adus inapoi la Pilat care il prezinta multimii, sperand ca aceasta va fi deajuns; insa nu a fost. Pilat isi spala mainile in fata acestei dileme si ordona oamenilor lui sa faca cu Isus ceea ce doreste multimea.

Lui Isus ii este data o cruce proprie si ii se ordona sa o duca printre strazile Ierusalimului pana pe dealul Golgotei. Acolo, este pironit pe cruce si intelege ca Tatal Sau din ceruri Si-a intors privirea de la El din cauza pacatelor lumii pe care El (Isus) le-a luat asupra Sa. Dupa ore de tortura, Isus proclama "S-a sfarsit" si dupa aceea "In mainile Tale imi incredintez Duhul".

In momentul mortii lui Isus se produce un mare cutremur de pamant iar perdeaua dinlauntrul Templului este rupta de sus pana jos; apoi este intuneric pentru 3 ore.

Trei zile mai tarziu, Isus Cristos inviaza din morti, invingand pacatul si moartea si asigurand astfel singura cale pentru omenire de a fi impacata cu Dumnezeu Tatal.


Patimile lui Cristos – De ce a trebuit ca Isus sa moara pe cruce?
Patimile lui Isus sunt extrem de intense. Dar de ce a trebuit ca Isus sa moara in acest fel? Cuvantul lui Dumnezeu pentru oameni - Biblia - spune faptul ca toti oamenii au pacatuit inaintea lui Dumnezeu incalcand poruncile Lui (exemplu: mintind, furand, poftind la bunul altuia, sexul in afara casatoriei, etc).

Chiar si un singur pacat comis impotriva lui Dumnezeu este deajuns pentru a ne separa de El pentru intreaga vesnicie. Biblia spune in Romani 3:23 "Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu".

Dumnezeu a stiut ca exista o singura cale pentru a rascumpara omenirea pentru El, odata si pentru totdeauna. Aceasta a insemnat trimiterea Fiului Sau - Isus Cristos pe pamant, pentru a trai o viata fara pacat si a muri pe cruce, fiind unica jertfa ce rascumpara pacatele intregii lumi. Romani 5:8 spune "dar Dumnezeu isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi."


Patimile lui Cristos – O Poveste de dragoste fundamentala
Patimile lui Isus este cu adevarat despre o poveste de dragoste -- dragostea care Isus o are pentru tine si pentru mine. El a fost dispus sa moara pe cruce, sa primeasca toata ocara, durerea si suferinta extraordinara, si mai mult, sa ia asupra Lui pacatele intregii omeniri - din trecut, prezent si viitor. A fost dispus sa fie separat de Tatal Sau - Dumnezeu, cand a purtat pacatele mele si ale tale. A facut toate acestea pentru ca ne iubeste si vrea sa ne petrecem eternitatea cu El in rai. Insa acest lucru nu va fi posibil daca noi nu acceptam sacrificiul facut de El pentru noi. Refuzul de a crede in Isus Cristos ca Domn si de a-L primi in inima noastra, ne va face responsabili de toate pacatele pe care le-am comis impotriva lui Dumnezeu. Cand vom muri, vom fi judecati pentru aceste pacate si vom primi o sentinta - pentru moarte si separare eterna de Isus Cristos si Dumnezeu Tatal. Insa acesta nu trebuie sa fie si cazul tau. Urmareste link-ul de mai jos pentru a afla ce inseamna sa fii salvat!

Cum pot fi mantuit?


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Evanghelizare

Calea prin Romani spre Mantuire
Planul Mantuirii
Marea Trimitere
Calea prin Romani
Sa devii crestin
Mersul in cer
Patimile lui Cristos
Cum poti ajunge in cer
Rugaciunea pacatosului
Material Suplimentar De Explorare...

Inchinare
Partasie
Ucenicie
Slujire
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Patimile lui Cristos to My Google!
Add Patimile lui Cristos to My Yahoo!
XML Feed: Patimile lui Cristos
Isus Cristos Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Toate Drepturile Rezervate.