Clicky

Rugaciunea lui Isus

Rugaciunea lui Isus

 - Legatura
Esti aici: Isus Cristos >> Rugaciunea lui Isus

Rugaciunea lui Isus – Unde Se ruga El?
Unul dintre aspectele cele mai misterioase si intrigante ale lui Isus este modul in care El Se ruga. Noi avem doar fragmente din rugaciunile Lui scrise in Evanghelii.

Este remarcat ca uneori Isus S-a rugat toata noaptea. In gradina Ghetsimani Biblia spune ca El a transpirat cu sange, atat de puternica era conversatia cu Tatal Lui.

Ultima Sa rugaciune este renumita: “faca-se nu voia Mea, ci voia Ta”. Aceste cuvinte de supunere totala abuzului care Ii statea inainte sunt in contrast strident cu tendinta noastra umana de a evita confruntarea si moartea.

Nu ni se spune ca Isus intotdeauna S-a rugat in public. El i-a invatat pe ucenicii Sai sa nu foloseasca spiritualitatea lor pentru a atrage atentia spre ei insusi, asa cum faceau preotii din vremea aceea.

El S-a rugat singur. Se retragea in special in locuri ascunse, pentru a evita sa fie distras de altii. Putem urma exemplul Sau gasindu-ne un loc personal linistit si ne putem programa un timp in care sa nu fim deranjati de familie, prieteni sau alte lucruri. Ideea cea mai importanta este sa pastram focalizarea asupra lui Dumnezeu, astfel incat sa putem auzi cum ne vorbeste.

Biblia ne invata ca trebuie sa avem intotdeauna o ‘atitudine’ de rugaciune. Cel mai frumos aspect al rugaciunii este ca ne putem ruga chiar si atunci cand suntem la serviciu, acasa sau cu treburile noastre. Ne putem ruga chiar si in timp ce conducem masina. Atitudinea de rugaciune inseamna ca suntem realmente constienti de prezenta lui Dumnezeu si de faptul ca intotdeauna ne asculta.

“Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit” (Iacov 5:16) inseamna ca propozitiile cele mai scurte si urgente sunt primite cu aceeasi putere ca si rugaciunea lunga. “Credinta” are puterea de a-ti schimba viata.


Rugaciunea lui Isus – Cum Se ruga El?
Cand ucenicii Lui L-au rugat sa-i invete sa se roage, El le-a zis asa numita rugaciune ‘Tatal nostru’. Rugaciunea i-a invatat cum sa-L onoreze pe Dumnezeu, sa caute voia Lui desavarsita pentru vietile lor, sa ceara lucrurile de care au nevoie, sa astepte ca El sa le implineasca si sa se ofere sa slujeasca.

O modalitate buna pentru a a-ti aduce aminte sa incluzi aceste lucruri in rugaciunile tale este sa te gandesti la cuvantul R.O.A.G.A.-te cu urmatoarea semnificatie: Recunoaste-L ca Tatal tau, Onoreaza-L, Asculta voia Sa, Glorifica-I numele, Asteapta ca El sa-ti implineasca nevoile.


Rugaciunea lui Isus – Ce putem invata?
Rugaciunea este ca un drum cu doua sensuri. Tatal nostru din cer doreste sa comunice cu noi. Am primit aceasta oportunitate minunata de a avea o conversatie reciproca cu Creatorul nostru. El cunoaste deja inimile si gandurile noastre, insa a I le impartasi inseamna a ne elibera de poverile si dorintele noastre.

Cand ne incredem in Dumnezeu, El ne face cunoscut raspunsul Sau. Noi nu ne rugam doar ca sa ne auzim cum gandim sau vorbim. Rugaciunea zideste relatia pe care o avem cu El. Rugaciunea zideste credinta noastra.

Invata Mai Multe despre Rugaciune!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Isus?

Invierea lui Cristos
Vindecari Miraculoase
Istoria naşterii lui Isus
Pildele lui Isus
A doua venire a lui Isus
Minunile lui Isus
Răstignirea lui Isus
Rugaciunea lui Isus
Invierea
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Rugaciunea lui Isus to My Google!
Add Rugaciunea lui Isus to My Yahoo!
XML Feed: Rugaciunea lui Isus
Isus Cristos Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Toate Drepturile Rezervate.