Clicky

Възкресението на Исус

Възкресението на Исус

 - Драматично свидетелство
Вие сте тук: Исус Христос >> Възкресението на Исус 2
(Прочетете Възкресението на Исус Част 1 Първо)

Исусовото възкресение – гонения
През 115 г. сл Хр римският историк Корнелий Тацит описва страданията на първите християни в ръцете на техните мъчители. Император Нерон, с цел да разшири своя дворец, опожарява части от Рим. Тези пожари излизат извън контрол и стават известни като „голямото опожаряване на Рим”. Тогава той обвинява за тези пожари християните и предизвиква вълна от преследване в Римската империя. Въпреки че цигулката не е изобретена до няколко години по-късно, това беше раждането на една стара поговорка, „Нерон свиреше на цигулка, докато се опожаряваше Рим”. Тацит пише: „Следователно, за да се отърве от слуха, [че Нерон нарежда пожара] Нерон приписа вината и причини най-силните мъчения на класата, мразена с отвращение, наречена християни от населението. Кристус (Христос), от чието име е произхода, преживя смъртно наказание по време на царуването на Тиберий в ръцете на един от нашите прокуратори, Понтий Пилат, и най-зловредното суеверие, така спряно за момент, отново избухна не само в Юдея, първия източник на злото, но дори и в Рим, където всичко отвратително и срамно от всяка част на света намира своя център и става популярно. Съответно, всички, които се признаха за виновни, бяха арестувани и тогава по тяхна информация, огромно множество бе осъдено, не толкова за престъпление за изгаряне на града, колкото за омраза срещу човечеството. При тяхната смърт имаше всякакви подигравки. Покрити с кожи от зверове, те бяха разкъсани от кучета и загинаха, или бяха приковани на кръст или бяха запалени в пламъци и изгоряха, служейки като нощно осветление, когато няма дневна светлина. Нерон предложи собствените си градини за спектакъл и показваше цирково шоу, докато се е смесил с хората в дреха на колесничар или стои високо на двуколка. Следователно, дори и за престъпници, които заслужават смъртно и назидателно наказание, настана чувство на състрадание, защото не изглеждаше за общественото благо, но за задоволяване жестокостта на един човек да бъдат унищожени.”


Исусовото възкресение – исторически авторитети
Възкресението на Исус и/или преследването на Неговите последователи са документирани извън Библията чрез следните исторически авторитети: Гай Светоний транквил, Йосиф Флавий, Талус, Плиний Млади, Джъстин мъченик, Тертулиан и еврейския синедрион. Освен тези древни историци, има документи от други източници, като от гръцкия сатирик от 2-ри век Лукиан. Джон Foxe пише класическата Книга за мъчениците, описвайки в подробности християнските мъчения от смъртта на християни през 1-ви век до преследванията по време на царуването на кралицата „Кървавата” Мери в Англия. Инквизицията умъртвява 68 милиона християни между 1200 и 1800 г. сл. Хр. поради техните убеждения относно заблудите на папите и техните ереси срещу Христос. Отново, тези, които са били убити, е можело да спасят живота си, ако се откажат от убежденията си и се поклонят на Папата.


Исусовото възкресение – лично решение
Мъжете, които бяха свидетели на възкресението на Исус, засвидетелстваха за това с живота си. Техните свидетелства, освен непреодолимите доказателства, представени в самата Библия (като невероятно пророчество), са вдъхновили милиони други да последват примера – да страдат от гонение и смърт в ръцете на един невярващ свят за познаването, че Исус Христос е Сина на всемогъщия Бог. Че Той дойде на земята да умре за нашите грехове, както беше предсказано в Библията стотици години преди чудотворното Му раждане. Че Той умря на кръста и възкръсна. Че самият Той се яви на стотици ученици преди да се върне на небето. Че ще се върне отново в края на света. Тези мъже не провъзгласяват възлюбеното си Евангелие с думите си. Те го крещят към света със самия си живот. Това, както и подробното пророчество и такива убедителни доказателства като самия празен гроб, добавят доказателство към техните твърдения. По този начин, хората по целия свят имат възможност да приемат или да отхвърлят Възкресението въз основа на собствените си убеждения. Това няма да е поради липса на свидетели на събитието, нито поради липса на доказателства.

Продължете нататък сега!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Кой е Исус?

Исус Христос
разпъване
Разпъването на Исус
Невероятни изцеления
Възкресението на Исус
Възкресението
Разпъването на Исус Христос
Исус се молеше
Притчите на Исус
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Възкресението на Исус to My Google!
Add Възкресението на Исус to My Yahoo!
XML Feed: Възкресението на Исус
Исус Христос Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Всички права запазени.