Clicky

Чудесата на Исус

Чудесата на Исус

 - Мъж с мисия
Вие сте тук: Исус Христос >> Чудесата на Исус

Чудесата на Исус – Свидетелства на очевидци
Чудесата на Исус варират от промяна на водата във вино до изцеление на куц и сляп. Откъде знаем, че Той направи тези неща? Имаме свидетелствата на очевидци на авторите на четирите евангелия, които са записали най-малко 35 чудеса на Исус. (За пълен списък на чудесата на Христос и къде в Писанието можете да ги намерите, кликнете на линка в долната част на тази страница.)


Чудесата на Исус – какви са те?
Чудото се определя от Мериам Уебстър речник като "необикновено събитие, изявяващо божествена намеса в човешките дела, или като изключително невероятно или необичайно събитие, нещо, или постижение. Според фондация за библейски изследвания, чудо "е необичайна и значимо събитие (Terasa), което изисква намеса на свръхестествен агент (dunamis) и се извършва с цел установяване автентичността на съобщението или пратеника (semeion)."

Макар да има много обяснения за това какво е чудо, може би всички ще се съгласим, че думата "чудо" описва събитие, което се случва извън границите на природен закон, и е от полза. По време на тригодишното Си служение Исус извършва чудеса, които демонстрират способността Му да лекува, да владее над природните елементи, да повлиява на резултата от нашите усилия и дори да възкресява мъртвите. Всяко едно от Неговите чудеса възниква извън границите на природен закон и всички те имат благоприятен резултат.


Чудесата на Исус – какви уроци можем да научим от тях днес?
Ако погледнем първото чудо на Исус, записано в Йоан 2:1-11, ще научим много за този необикновен човек. На първо място, въпреки че той е Бог и е "на мисия", Той отдели време да отиде на сватба. Исус обичаше хората, Той дойде да бъда с тях и ги спаси. Оценявате ли взаимоотношенията си и търсите ли начини да благославяте другите, когато сте с тях?

На второ място, Исус превърна водата във вино по молба на майка му. Мария очакваше ли Той да стори чудо? Ние не знаем това, но можем да видим от стиховете, че Мария ясно се позовава и има вяра в своя Син, че може да преобърне една лоша ситуация. Към кого се обръщате по време на беда? Разчитате ли на някой, на когото можете да се доверите, че ще направи правилното нещо?

Трето, когато Исус извърши това чудо, Той показваше властта Си над природата. Когато учениците Му видяха това, Йоан ни казва, че повярваха. Също така, Исус не направи просто някакво обикновено вино, но превърна водата в най-добро вино, показвайки Себе Си като човек пълен с радостта от живота. Търсили ли сте навсякъде истината, оставяйки Христос за последно? Защо да чакаме? Вярвате ли, че Исус е Божият Син? Мислили ли сте, че да си християнин означава да живееш един тъп, скучен живот? Исус иска да вярвате, както учениците, и опитът обещава да бъде динамично, вълнуващо и животопроменящо.

Исус все още ли извършва чудеса днес? В крайна сметка, ние не го виждаме физически да ходи сред нас – или? Познавате ли някой, който е излекуван или чийто живот е бил преобърнат чрез взаимоотношение с Исус Христос? Тогава сте видели днешно чудо на Исус. Вие също можете да бъде свидетели на чудесата на Христос. Подобно на Мария, можете да Го помолите, вярвайки, че Той ще направи това, което е най-добро за вас. Нека чудото на Исус започне в сърцето ви точно сега.

Прочетете Чудесата на Исус Страница 2


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Кой е Исус?

Възкресението на Христос
Възкресението на Исус
Възкресението
Възкресението на Исус
Исус Христос
Удивителни чудеса
Чудесата на Исус
Невероятни изцеления
Исус се молеше
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Чудесата на Исус to My Google!
Add Чудесата на Исус to My Yahoo!
XML Feed: Чудесата на Исус
Исус Христос Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Всички права запазени.