Clicky

Рождество Христово

Рождество Христово

 - Важност
Вие сте тук: Исус Христос >> Рождество Христово

Рождество Христово – филма
Във филма „Рождество”, писателите тълкуват дейности около 2000-годишната драма. Раждането на Йоан Кръстител, изпитанията и трудностите на една млада двойка, получила огромна задача, довела до раждането на Исус Христос, както и опасностите на политическата власт, са преплетени в история за всички, които искат да опитат и разберат.

Можете да прочетете думите, които описват рождението, написани преди около 2000 години в Библията.


Рождество Христово – библейския разказ
За да прочетете библейския разказ за рождението, вижте Лука глава 2.

Книгата на Лука записва посещението на ангела, появил се на бащата на Йоан Кръстител, който е бил свещеник в храма на Бог. Докато четете историята, ще забележите, че Мария, майката на Исус, и Елисавета, майката на Йоан Кръстител, са били роднини. Лука също записва посещението на двете жени и песента на Мария.

Лука описва раждането на Исус в град Витлеем. Обстоятелствата на Неговото раждане в една ясла, появата на небесен гост и овчарите, всички те имат главна роля в един невероятен период от време, който Бог е създал в най-точния момент.

Матей също разказва за рождението. Матей започва с родословието на Христос. То започва с Авраам и минава през целия път до Йосиф, мъжа на Мария. Той разказва за ангелско съобщение до Мария, че тя, над всички други еврейски жени, ще бъде майка на детето Христос.

Скоро след раждането, цар Ирод кани мъдреците от Далечния Изток. Тъй като повечето политически фигури не обичат съперници, цар Ирод решава да намери този „нов цар” и се стреми да унищожи всички деца, родени по времето, по което мъдреците са видели звездата, обявяваща раждането на Исус.

Младото семейство избягва в Египет, водени от Светия Дух, за да живеят безопасно, докато цар Ирод умре. След това се връщат в Назарет, където Исус израства и става известен като син на дърводелеца.

Всички тези събития са били предсказани в Стария завет. Можете да намерите препратки към Исус в Псалмите и други книги. Бог е великият Диригент, който дирижира всяко чудо по такъв начин, че да не може да бъде дублирано от човека. Бог иска да спаси Неговото творение от самото начало на времето.

Всички старозаветни последователи на Бог гледали напред към идването на Христос за тяхното спасение. Дневните жертви били изкупление, докато Христос идва в плът и плаща всичко.


Рождество Христово – да го направим по-лично
Исус е пътят, истината и живота (Йоан 14:6), ние гледаме назад към Неговото раждане и разпъване на кръст като нашето спасение. Празнуването на Рождество Христово е съвършен дар, който ни е даден. То е дар от самия Бог, живеещ при Неговото собствено създание, за да понесе единственото съвършено наказание, за да можем да живеем с Него завинаги.

„Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот” (Йоан 3:16).

Кой е Исус?


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Кой е Исус?

Чудесата на Исус
Възкресението на Исус
Исус Христос
разпъване
Разпъването на Исус
Разпъването на Исус Христос
Възкресението на Исус
Второто идване на Христос
Възкресението на Христос
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Рождество Христово to My Google!
Add Рождество Христово to My Yahoo!
XML Feed: Рождество Христово
Исус Христос Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Всички права запазени.