Clicky

Кой е Исус?

Кой е Исус?

 - 100% Човек, 100% Бог
Вие сте тук: Исус Христос >> Кой е Исус?

Кой е Исус? Важно е да знаете!
Кой е Исус и защо е важно за нас да знаем? Ние живеем в епоха на религиозен плурализъм и морален релативизъм. Популярната духовна философия, особено след събитията от 11 септември, е, че всички религиозни системи на вярване, до колкото са искрено последвани, са равни. Вземете някоя и искрено я следвайте и ще стигнете до Рая. Ето какво света смята, но Исус учи друго. Следователно, ние трябва да разгледаме кой е Исус като прегледаме някои от въпросите, които хората често задават за Него. Отговорите се намират в Библията, историческо доказателство, на което хората са се доверявали повече от 2000 години.


Кой е Исус? Той беше 100% Човек

  Според Йоан 1:14, Исус стана плът и пребиваваше сред нас. Защо Неговата човешка същност е толкова важна? В Евреи 4:15, Исус беше изкушаван по всякакъв начин, точно както нас. Така Исус може да съчувства на слабостите ни като хора. Какво можем да научим от начина, по който Исус устоя на изкушението? Според 1 Йоан 3:5 Исус дойде на земята в човешка форма, така че да може да умре от физическа смърт и да понесе греховете ни. Как ние всички можем да бъдем повлияни, ако нямаме възможност за бягство от греховете ни?
Исус е от ключът към членство в Божието семейство. Когато слезе на нашето ниво, ставайки човек, Той направи възможно за нас да се свързваме с Него и Бога да се свързва с нас чрез Него.


Кой е Исус? Той е 100% Бог
Кой е Исус и как е възможно човешкото тяло на Христос да понесе цялата божественост и слава на Бога?

  Според Йоан 1:1-3 Исус е съществувал от самото начало. От началото Исус беше у Бога и Исус беше Бог. Тук Библията установява неразделната природа на Исус и Бога на Вселената. Следните стихове предоставят допълнителни доказателства, че Исус е 100% Бог:

  Акценти от времето на Христос на Земята & стиховете:
 • Чудесата: Лука 7:22
 • Свидетели праведния Му живот: Матей 16:13-17
 • Изпълнение на пророчеството: Матей13:14, Лука 24:44
 • Самоопределянето на Исус/твърдението Му: Йоан 10:30-38, Матей 16:13 - 17, Марк 14:61-64
 • Твърдения на последователите на Христос: Евреи 1:8, Колосяни 1:16, Йоан 12:40 (цитирайки Исаия 6:1-10)
 • Възкресение: Лука 24:39, Марк 8:31, Деяния 17:32
Исус е ключът към членство в Божието семейство. Когато установява божествеността Си, възкръсвайки от гроба, Той направи възможно ние да получим прошка за греха и обновена връзка с Бога.


Кой е Исус? Той е Пътят към Небето
Кой е Исус и защо Той е единственият път към спасението?

  В Йоан 14:6 Исус казва: "Аз съм пътят и истината и животът. Никой не дохожда при Отца, освен чрез мен." Защо е важно да се знае, че НЯМА други религиозни лидери в историята, които някога да са правели такива твърдения? Според Ефесяни 2:8-9: "Защото по благодат сте спасени, чрез вяра - и то не от сами вас, това е дар от Бога - не чрез дела, така че да не се похвали никой." Как това се различава от други световни религии, които се основават на „дела”, в сравнение с вярата в Исус и възкресението ? Ако не можем да изградим връзка с Бог, правейки добри дела или повтарящи се ритуали, какво трябва да направим? Деяния 4:12 е ясно „И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим.”

Научете повече сега!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Кой е Исус?

Произход на Великден
Произход на Коледа
Названията на Исус
Произход на Рождество
Произход на Великден
Кой е Исус?
Кой е Исус Христос?
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Кой е Исус? to My Google!
Add Кой е Исус? to My Yahoo!
XML Feed: Кой е Исус?
Исус Христос Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Всички права запазени.