Clicky

Isus este Dumnezeu

Isus este Dumnezeu

 - Importanta
Esti aici: Isus Cristos >> Isus este Dumnezeu 2
(Citeste Isus este Dumnezeu Partea I)

Isus este Dumnezeu – Lui I se aduce inchinare

 • Isus a acceptat inchinare inainte de inaltarea Sa in cer
  Matei 28:16-17: “Cei unsprezece ucenici s-au dus in Galilea, in muntele unde le poruncise Isus sa mearga. Cand L-au vazut ei, I s-au inchinat, dar unii s-au indoit.”

  Observati faptul ca lui Isus I se aduce inchinare la nasterea Sa, de-a lungul lucrarii Sale, dupa inviere si aici din nou – tocmai inainte de inaltarea Sa fizica la cer. Natura Sa divina, ca parte a Dumnezeirii (impreuna cu Tatal si Duhul Sfant), nu a fost pusa niciodata la indoiala de noi sau de cei care stiau intr-adevar cine este El si Il urmau.

 • Intelegerea lui Pavel ca apostol si conducator al bisericii
  Coloseni 1:15-16; 2:9: “El este chipul Dumnezeului celui nevazut, cel intai nascut din toata zidirea. Pentru ca prin El au fost facute toate lucrurile care sunt in ceruri si pe pamant, cele vazute si cele nevazute...toate au fost facute prin El si pentru El. El este mai inainte de toate lucrurile, si toate se tin prin El. Caci in El locuieste trupeste toata plinatatea Dumnezeirii”

  Si in Tit 2:13-14 Pavel se refera la El ca “asteptand fericita noastra nadejde si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mantuitor Isus Cristos.”

  Epistolele lui Pavel erau printre primele scrieri crestine, cele mai multre dintre ele fiind datate inainte de cele patru Evanghelii – totusi ele fac unele din cele mai puternice afirmatii cu privire la intelegerea clara a Bisericii Primare despre Isus ca si Creator, Dumnezeu in trup uman.

 • Lui Isus se va inchina orice faptura in cer
  Apocalipsa 5:13-14: “Si pe toate fapturile, care sunt in cer, pe pamant, sub pamant, pe mare, si tot ce se afla in aceste locuri, le-am auzit zicand: ‘A Celui ce sade pe scaunul de domnie, si a Mielului sa fie lauda, cinstea, slava si stapanirea in vecii vecilor!’ Si cele patru fapturi vii ziceau: ‘Amin!’. Si cei douazeci si patru de batrani s-au aruncat cu fata la pamant, si s-au inchinat Celui ce este viu in vecii vecilor.”

  Ultima carte din Biblie arata in mod profetic spre timpul cand fiecare faptura umana va sti si va recunoaste ca Isus, “Mielul lui Dumnezeu, care ridica pacatul lumii” (Ioan 1:29) este de asemenea Dumnezeu, pe care trebuie sa-L laudam, sa-L onoram si sa ne inchinam Lui – si cu siguranta nu un simplu mort a carui identitate trebuia sa fie promovata de un imperator roman sute de ani dupa ce El a umblat pe planeta aceasta.


Isus este Dumnezeu – De ce lucrul acesta conteaza atat de mult
Insusi Isus si ucenicii Lui au facut adevarul foarte clar, dupa cum am vazut in paginile primelor scrieri, despre cine era si este El – si cat de imperativ este sa intelegem si sa imbratisam acest adevar. Uita-te la cuvintele Lui clare despre importanta vitala a identitatii Sale.

  “Eu sunt Lumina lumii; cine Ma urmeaza pe Mine, nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii...”

  “… caci Eu stiu de unde am venit si unde Ma duc, dar voi nu stiti nici de unde vin, nici unde ma duc… Voi nu ma cunoasteti nici pe Mine, nici pe Tatal Meu... V-am spus ca veti muri in pacatele voastre; caci, daca nu credeti ca Eu sunt, veti muri in pacatele voastre... ”

  “… pe cand vorbea Isus astfel, multimi au crezut in El. Si a zis iudeilor, care crezusera in El: “Daca ramaneti in cuvantul Meu, sunteti in adevar ucenicii Mei; veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi”

  - Isus, scris in Ioan, capitolul 8

Invata Mai Multe!

(Multumiri lui Mark Mittelberg)


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Isus?

Cine este Isus Cristos?
Isus cel istoric
Evanghelia după Luca
Este Isus Dumnezeu?
Invierea lui Cristos
Invierea lui Isus
Invierea lui Isus
Pledoarie pentru Cristos
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Isus este Dumnezeu to My Google!
Add Isus este Dumnezeu to My Yahoo!
XML Feed: Isus este Dumnezeu
Isus Cristos Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Toate Drepturile Rezervate.