Clicky

Isus este Dumnezeu

Isus este Dumnezeu

 - Dovada biblica
Esti aici: Isus Cristos >> Isus este Dumnezeu

Isus este Dumnezeu – Ce spune Biblia despre divinitatea lui Isus?
Spune Biblia - cea mai timpurie si credibila sursa istorica, ca Isus este Dumnezeu? Ce ne spune ea despre Isus si identitatea Lui?

Haideti sa privim pe scurt la cateva din multele pasaje care raspund clar si consecvent la aceasta intrebare, chiar pe paginile Scripturii. Vom incepe mergand inapoi cu 700 de ani inainte de viata lui Cristos, la cartea Isaia din Vechiul Testament.


Isus este Dumnezeu – Profetii

 • Mesia divin prezis in Vechiul Testament
  Isaia 7:14: “De aceea, Domnul Insusi va va da un semn: Iata, fecioara va ramanea insarcinata, va naste un fiu, si-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi)”1

  “Emanuel” literalmente inseamna: “Dumnezeu este cu noi.” Vezi de asemenea Matei 1:23; Isus era “Dumnezeu este cu noi.”

 • Acest Mesia se va naste ca un om, insa va avea o natura mult mai inaltata
  Isaiah 9:6: “Caci un Copil ni s-a nascut, un Fiu ni s-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii.”

  Aceasta era o afirmatie radicala venita de la un profet iudeu monoteist – in special, numind o fiinta umana “Dumnezeu tare”; insa una, pe care Dumnezeu a implinit-o secole mai tarziu in Cristos.

 • Cateva sute de ani mai tarziu, putin peste o jumatate de mileniu inainte ca Isus sa umble pe pamant, s-a profetit mai mult despre natura divina a lui Mesia
  Daniel 7:13-14: “Iata ca pe norii cerurilor a venit unul ca un fiu al omului... I s-a dat stapanire, slava si putere imparateasca, pentru ca sa-i slujeasca toate popoarele, neamurile, si oamenii de toate limbile. Stapanirea Lui este o stapanire vesnica, si nu va trece nicidecum, si imparatia Lui nu va fi nimicita niciodata.”

  “Fiul omului” era primul titlu pe care Isus l-a folosit pentru El – si pasajul ne arata ca lucrul acesta era o pretentie clara si puternica de divinitate. In Marcu, prima din cele patru Evanghelii, El a inclus fraza inconfundabila, “venind pe norii cerului” si Si-a atribuit-o Siesi (Marcu 14:62). Ascultatorii Lui au auzit acest lucru, au refuzat sa-l creada si au avut inca un motiv in plus pentru a-L omori.


Isus este Dumnezeu – Lucrarea Lui pe pamant

 • Copilul Isus, la care se inchina magii

  Matei 2:11: “Au intrat in casa, au vazut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu fata la pamant, si I s-au inchinat.”

  Pe langa faptul ca i-a calauzit pana la locul unde S-a nascut Isus, Dumnezeu le-a descoperit magilor identitatea divina a Lui, si astfel ei au raspuns in mod corespunzator inchinandu-I-se.

 • Isus a acceptat inchinarea ucenicilor Sai

  Matei 14:32-33: “Si dupa ce au intrat in corabie, a stat vantul. Cei ce erau in corabie au venit de s-au inchinat inaintea lui Isus, si I-au zis: ‘Cu adevarat Tu esti Fiul lui Dumnezeu.’”

  In cultura evreiasca inchinarea era adusa doar Dumnezeului adevarat; actiunile ucenicilor arata ca ei au recunoscut ca Isus este o fiinta divina. Iar Isus nu-i corecteaza, nici nu le spune: “Nu intelegeti ca sunt doar un profet muritor? Opriti-va sa va inchinati Mie!” Mai degraba, El a primit inchinarea lor, stiind ca intr-adevar este Dumnezeu in trup uman.

 • Pretentia lui Isus despre El Insusi
  Ioan 8:58-59: “Isus le-a zis : ‘Adevarat, adevarat, va spun ca, mai inainte ca sa se nasca Avraam, sunt Eu.’ La auzul acestor vorbe, au luat pietre ca sa arunce in El. Dar Isus S-a ascuns, si a iesit din Templu, trecand prin mijlocul lor.”

  Aceasta este o pretentie dubla a lui Isus: mai intai, ca El a existat inainte de nasterea Sa pe pamant, ca era realmente (ca Dumnezeu) inainte de Avraam; a doua, ca titlul Sau este “Eu sunt” – acelasi nume pe care l-a folosit Dumnezeu Iehova in Exod 3:14. Ascultatorii Lui din nou au retinut si au luat pietrele in maini ca sa-L omoare!

 • O alta pretentie de divinitate a lui Isus Ioan 10:30-33: “Eu si Tatal una suntem. Atunci Iudeii iarasi au luat pietre ca sa-L ucida. Isus le-a zis: ‘V-am aratat multe lucrari bune, care vin de la Tatal Meu; pentru care din aceste lucruri aruncati cu pietre in Mine?’ Iudeii I-au raspuns: ‘Nu pentru o lucrare buna aruncam noi cu pietre in Tine, ci pentru o hula, si pentru ca Tu, care esti un om, Te faci Dumnezeu.”

  Nu putea fi mai clar decat atat: ascultatorii cu o educatie inalta au inteles pretentia lui Isus de divinitate. Ei aveau doar doua posibilitati: sa se smereasca si sa cada inaintea Lui asa cum au facut-o mai devreme magii si ucenicii, ori sa respinga pretentia Lui si sa-L judece pentru blasfemie. Din nefericire, ei au ales a doua optiune. Insa, observati ca Isus nu a raspuns acuzatiei lor, pentru ca era corect. El intr-adevar pretindea ca este Dumnezeu!

 • Raspunsul lui Toma lui Isus cel inviat.
  Ioan 20:27-29: “Apoi a zis lui Toma: ‘Adu-ti degetul incoace, si uita-te la mainile Mele; si adu-ti mana, si pune-o in coasta Mea; si nu fii necredincios, ci credincios.’ Drept raspuns, Toma I-a zis: ‘Domnul Meu si Dumnezeul Meu!.’ “Tomo’ i-a zis Isus, ‘pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au vazut si au crezut’"

  Acest ucenic a inteles, datorita invierii Sale, cine este de fapt Isus – s-a inchinat smerit inaintea Lui si a declarat adevarata Lui identitate: “Domnul meu si Dumnezeul meu!” Isus nu doar a acceptat declaratia lui, dar a si binecuvantat pe toti ucenicii – si pe noi toti astazi – care ajungem la aceeasi intelegere si acelasi loc de inchinare smerita.

Citeste Isus este Dumnezeu Pagina 2 Acum!

1 Sublinierea versetelor cu bold este adaugata de autor.

(Multumiri lui Mark Mittelberg)


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Isus?

Isus cel istoric
Invierea lui Isus
Pledoarie pentru Cristos
Este Isus Dumnezeu?
Invierea lui Cristos
Cine este Isus Cristos?
Evanghelia după Luca
Invierea lui Isus
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Isus este Dumnezeu to My Google!
Add Isus este Dumnezeu to My Yahoo!
XML Feed: Isus este Dumnezeu
Isus Cristos Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Toate Drepturile Rezervate.