Clicky

Numele lui Isus

Numele lui Isus

 - Diferenta
Esti aici: Isus Cristos >> Numele lui Isus

Numele lui Isus – Semnificatia lor
Ce este un nume? Au aceste titluri si nume ale lui Isus o semnificatie? In vremea in care a fost scrisa Biblia, israelitii puneau adesea nume copiilor lor pe baza caracterului sau a aspectului exterior al copilului. De exemplu, numele Esau inseamna paros, iar Core – plesuv. Unii copii au primit numele in urma unui accident avut la nasterea lor; de asemenea, numele putea fi bazat pe speranta sau rugaciunea parintilor, cum este numele lui Zaharia (Dumnezeu Si-a adus aminte). Uneori, copiii au primit numele unor obiecte de zi cu zi, cum este Tamar (palmier) si Tabita (gazela). De multe ori, parintii dadeau nume copiiilor lor in functie de timpul zilei cand au fost nascuti. De exemplu: Saharaim (rasarit), iar Hodes (luna noua). Conditiile in care era mama, de asemenea inspirau alegerea numelui: Lea (istovita) si Mahli (bolnava).

Isus a primit numele in mod profetic. Matei 1:21 ne spune: “ Dar pe cand se gandea el la aceste lucruri, i s-a aratat in vis un inger al Domnului, si i-a zis: Iosife, fiul lui David, nu te teme sa iei la tine pe Maria, nevasta-ta, caci ce s-a zamislit in ea este de la Duhul Sfant. Ea va naste un Fiu, si-i vei pune numele Isus, pentru ca El va mantui pe poporul Lui de pacatele sale. Toate aceste lucruri s-au intamplat ca sa se implineasca ce vestise Domnul prin proorocul care zice: ‘Iata, fecioara va fi insarcinata, va naste un fiu, si-i vor pune numele Emanuel, care talmacit inseamna ‘Dumnezeu este cu noi’”


Numele lui Isus – Lista
De ce exista atatea nume diferite ale lui Isus? Numele au rolul de a descrie cine este Isus si cum lucreaza El in vietile oamenilor. Unii cercetatori au gasit peste 700 de titluri si nume diferite ale lui Isus in Biblie. Haideti sa vedem cateva dintre ele.

Dumnezeu – Isus este numit Dumnezeu in cateva pasaje din Biblie. Luate impreuna, viata Sa fara pacat, minunile si invierea Sa din morti dovedesc pretentia Lui de a fi Dumnezeu (Ioan 20:28) .

Domn – In Noul Testament, acest termen este folosit ca forma de adresare pentru a onora o persoana cu distinctie. Ucenicii au folosit acest termen pentru a se adresa lui Isus ca Invatatorul lor si Stapanul lor (Matei 22:43-44)

Cuvant - Acest titlu a fost folosit de apostolul Ioan pentru a descrie misiunea lui Isus. Titlul afirma Divinitatea lui Isus si dumnezeirea Sa vesnica si absoluta (Ioan 1:1,14).

Mesia - Mult asteptatul, “Unsul” care va elibera pe Israel. Isus a venit sa izbaveasca omenirea de pacat si moarte (Ioan 4:25-26).

Alfa si Omega – Aceste doua caracteristici erau prima si ultima litera din alfabetul grecesc. Acest titlu descriptiv exprima natura vesnica a lui Dumnezeu – inceputul si sfarsitul (Apocalipsa 1:8; 22:13).

Mantuitor – Isus este persoana care mantuieste omenirea de vesnicia in iad.

Rascumparator – “Unul care elibereaza sau izbaveste pe cineva din necaz, pericol, robie, de obicei platind un anumit pret” 1 In Noul Testament Isus este vazut ca Rascumparatorul final care Si-a dat viata ca pret de rascumparare (Marcu 10:45; Tit 2:14).

Lumina Lumii - Isus este Cel care aduce adevarata cunoastere despre Dumnezeu. Cei care resping aceasta lumina aduc judecata asupra lor (Ioan 8:12; 3:19-21).

Mielul lui Dumnezeu – Acest titlu se refera la sistemul de jertfe din Vechiul Testament unde Dumnezeu accepta sangele animalelor ca ispasire pentru pacat (Ioan 1:29, 36). Sangele lui Isus a facut ispasirea pentru pacat!

Domnul Creatiei – Cristos a existat inainte de crearea lumii si El este suveran peste toate lucrurile (Apocalipsa 3:14).

Mijlocitor – Pentru ca Isus este Dumnezeu adevarat, El Il poate reprezenta pe Dumnezeu inaintea oamenilor. Fiindca este om adevarat, El il poate reprezenta pe om inaintea lui Dumnezeu. Impacarea este posibila (1 Timotei 2:5).

Painea Vietii – Isus este singurul suplinitor al adevaratei hrane spirituale (Ioan 6:35).

Calea, Adevarul si Viata – Isus este singura cale spre cer, singura sursa de adevar si singurul izvor de viata (Ioan 14:6)


Numele lui Isus – Insemnatatea personala
Ce inseamna toate aceste nume pentru tine? Au ele o semnificatie personala? Este Isus Mantuitorul, Mjlocitorul si Rascumparatorul tau? Daca nu, te incurajam sa inveti mai multe despre El si sa accepti darul mantuirii pe care El ti l-a oferit.

Daca Isus este Mantuitorul tau, esti plin de multumire pentru tot ce a facut Dumnezeu pentru tine? Ia cateva momente si lauda-L folosind numele Lui diferite: “Isus, Tu esti Calea, Adevarul si Viata. Tu esti Viata mea si fara Tine viata mea nu ar insemna nimic. Tu esti Mantuitorul si Regele meu, Mielul lui Dumnezeu care a facut ispasire pentru pacatul meu. Tu esti Alfa si Omega si esti in control de la inceputul si pana la sfarsitul fiecarei imprejurari din viata mea. Tu esti Painea Vietii si eu ma pot hrani din painea Ta spirituala pentru a ramane in pace desavarsita. Tu esti Domnul si Dumnezeul meu. In numele Tau sfant, Amin!”

Invata Mai Multe despre Isus Cristos!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Isus?

Cine este Isus?
Originea Pastelui
Originea Paştelor
Orinea lui Isus
Numele lui Isus
Originea Craciunului
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Numele lui Isus to My Google!
Add Numele lui Isus to My Yahoo!
XML Feed: Numele lui Isus
Isus Cristos Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Toate Drepturile Rezervate.