Clicky

Este Isus Dumnezeu?

Este Isus Dumnezeu?

 - Gaseste raspunsul acum
Esti aici: Isus Cristos >> Este Isus Dumnezeu?

Este Isus Dumnezeu? Disputa istorica
Este Isus Dumnezeu? Raspunsul la aceasta intrebare este singura disputa reala in jurul lui Isus cel istoric. Nici un om de stiinta legitim nu neaga faptul ca Isus este o figura istorica care a umblat pe pamant acum 2000 de ani in urma, ca a facut minuni nemaipomenite si fapte filantropice si ca a murit pe o cruce romana afara din Ierusalim. Disputa incarcata emotional se concentreaza in special asupra faptului daca Isus era Dumnezeu intrupat care a inviat din morti a treia zi dupa rastignirea Lui.


Este Isus Dumnezeu? Singurele alternative
Este Isus Dumnezeu? Multi oameni s-au confruntat cu aceasta disputa "spirituala" pentru acceptarea intelectuala a lui Isus ca un mare om, un mare invatator ori un mare profet. Totusi, Isus si ucenicii Lui inspirati de Duhul Sfant, nu s-au jucat cu cuvintele cand L-au declarat pe Isus Dumnezeu (Ioan 10:30-38, Matei 16:13-17, Marcu 14:61-64, Ioan 14:6, Evrei 1:8, Coloseni 1:16, Ioan 12:40-41 [citat din Isaia]). Prin urmare, orice fel de compromis intelectual care il numeste pe Isus "un om bun" este inconsecvent din punct de vedere logic. De ce? Fiindca exista doar trei alternative legitime pentru identitatea lui Isus Cristos. El fie este mincinos, fie nebun, fie Domnul si Dumnezeul nostru. Din moment ce Isus a pretins ca este Dumnezeu, pretentia Sa poate fi fie adevarata, fie falsa. Daca este falsa, atunci El a fost un mincinos, inselandu-i pe oameni in mod deliberat. Ori a fost nebun, crezandu-Se sincer Dumnezeu, cand in realitate El era doar un om. Totusi, daca Isus a fost "un om bun", cu care cei mai multi oameni sunt de acord astazi, cum poate fi El in acelasi timp bun si nebun ori bun si mincinos? Exista doar o singura alternativa consecventa din punct de vedere logic – El trebuie sa fi spus adevarul. Pe langa aceasta inconsecventa logica, dovezile istorice remarcabile, arheologice si ale manuscriselor arata ca Isus nu a fost nici mincinos, nici nebun. Din nou, singura pozitie ramasa este ca pretentia Lui este adevarata. Isus este Domn si Dumnezeu.

Singurul argument real care ramane este daca Isus este o legenda sau mit. Exista putina probabilitate ca pretentiile lui Isus sa fie doar o legenda. Nu a existat suficient timp pentru o dezvoltare legendara a istoriei care sa inlocuiasca ceea ce a avut loc in realitate. De exemplu, stim ca Evangheliile au fost scrise in anii 30-50 dupa rastignirea lui Isus. Mai mult, acum datam unele crezuri crestine timpurii care proclama viata, moartea si invierea lui Isus undeva la 3 pana la 10 ani de la rastignirea lui Isus. Acestea includ scrisorile lui Pavel catre Corinteni, Romani si Galateni. In final, daca pretentia lui Isus la divinitate este un mit, atunci oponentii timpurii ai crestinismului cu siguranta ar fi sustinut faptul ca aceste pretentii nu au existat niciodata. Spre deosebire de scepticii moderni, rabinii evrei niciodata nu au negat faptul ca Isus a pretins ca este Dumnezeu. In schimb, ei L-au numit mincinos si L-au judecat pentru blasfemie.


Este Isus Dumnezeu? Singurul raspuns
Este Isus Dumnezeu? Odata ce ti-ai pus toate aceste intrebari, ai cantarit dovezile si ai analizat argumentele, te vei confrunta in cele din urma cu aceasta intrebare. In Matei 16 :15 Isus intreaba: "Dar voi cine ziceti ca sunt?". Care este raspunsul tau?

Pune Mai Multe Intrebari Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Isus?

Invierea lui Cristos
Pledoarie pentru Cristos
Isus cel istoric
Invierea lui Isus
Evanghelia după Luca
Este Isus Dumnezeu?
Invierea lui Isus
Cine este Isus Cristos?
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Este Isus Dumnezeu? to My Google!
Add Este Isus Dumnezeu? to My Yahoo!
XML Feed: Este Isus Dumnezeu?
Isus Cristos Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Toate Drepturile Rezervate.