Clicky

Răstignirea lui Isus

Răstignirea lui Isus

 - Răstignirea lui Isus
Esti aici: Isus Cristos >> Răstignirea lui Isus

Răstignirea lui Isus- acurată descriere
Răstignirea lui Isus este detailată în cele patru Evanghelii din Noul Testament.Nu numai ca descriu precis evenimentele istorice, dar înfaţişează practicile romane care au fost absolut confir,ate prin dovezi archeologice.

In1968 Veridicitatea istorică pentru răstignirea lui Isus s-a dezvaluit. O masă gravesită în Israel a fost descoperită care avea 35 trupuri masculine, fiecare dintre ei a murit o morte brutală în jurul timpului din revolta evreilor împotriva Roma 70 după Hristos. O inscripţie identifică unul dintre bărbaţii ca Yohan Ben Ha'galgol.Studieerea oasele lui de cître specialiştii din şcoală medicală Hadasah stabileşte ca acest om a fost în anii 20 şi avea cinci metri ţi şase santimetri înalţime.

Dramatic , aceste studii au aratat ca omul a fost rastignit intr-un mod asemanator, răstignirii lui Isus lui Iisus. Nişte spinii au fost de asemenea puse, exact sub incheieturile mîinilor. Studiile oaselor au dezvaluit ca picioarele omului au fost zdrobiţi sub genunchi.În Ioan 19 31-33 citim că soldaţi romani au trimis cître moarte victimile răstignite prin spargerea pocoarelor-aceasta facea ca ei să se sufoce repede pentru că picoarele nu le ţineau şi plîmînii se umflau.

Altă descoperire archeologică de la primul secol după Hristos este neidentificată os de calcai descoperită în mormînturile Ierusalimului. Acum deţinute de autorităţile Israeluli şi expuse în museul din Israel,acest fosil enorm are nişte spini mari înca în călcîi. Se pare că cei care a executat moartea au lovit oasele cînd au încuiat victima de cruce, şi n-au putut să îndepărteze spini cînd au ridicat corpul pentru înmormîntare.


Răstignirea lui Isus-evidenţe indirecte
Răstignirea lui Isus nu este menţionată în Manuscrisele de la Marea Moartă, dar textele vechi dezvăluie că amîndoi evrei şi romani au urît să practice răstignirea pentru că este o extremă cruzime. Manuscrisele tot explică că rîstignirea a fost o formă de mare pedeapsă special pentru sclavii şi cei care au fost o ameninţare pentru Roma. Aşa s e explică de ce Pontii Pilate a ales răstignirea ca pedeapsă pentru Isus Hristos, deoarece Isus a susţinut o formă de Regie care ameninţa cei care erau în putere relogioasă şi poşitică.


Răstignirea lui Isus-Verdict
Răstignirea lui Isus presentată în Evanghelia este total compatibilă cu descoperirile expuse în acest scurt articol. Aceste descoperiri oferă sprijin indirect pentru toate evidenţe directe din viaţa, moartea şi răstignirea lui Isus.

Învaţa mai mult acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Isus?

Invierea lui Isus
Invierea lui Isus
Invierea lui Cristos
Rastignirea lui Isus Cristos
Minunile lui Isus
Rugaciunea lui Isus
Pildele lui Isus
Răstignirea lui Isus
Invierea
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Răstignirea lui Isus to My Google!
Add Răstignirea lui Isus to My Yahoo!
XML Feed: Răstignirea lui Isus
Isus Cristos Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Toate Drepturile Rezervate.