Clicky

Произход на Рождество

Произход на Рождество

 - Разкрито значение
Вие сте тук: Исус Христос >> Произход на Рождество

Произход на Рождество – предреченото раждане на Месия
Произходът на Рождество започва с предсказанията за Христос много векове преди раждането Му. Не ще липсва скиптър (еврейски символ на държавна власт) от Юда, нито управителен жезъл отсред нозете му, докле дойде Сило (еврейски „Месията”) и нему ще се покоряват племената. (Битие 49:10). „А ти, Витлеем Ефратов, макар и да си малък за да бъдеш между Юдовите родове, от тебе ще излезе за Мене Един, Който ще бъде владетел в Израиля, Чийто произход е от начало, от вечността.” (Михей 5:2). Затова сам Господ ще ви даде знамение: Ето, девица ще зачне и ще роди син, и ще го нарече Емануил (буквално: „Бог-с-нас” на еврейски) (Исая 7:14). Защото ни се роди Дете, Син ни се даде; и управлението ще бъде на рамото Му; и името Му ще бъде: Чудесен, Съветник, Бог могъщ, Отец на вечността, Княз на мира. (Исаия 9:6).

Изпълнението на над 300 старозаветни пророчества за Месия започва с Рождество. Както можете да видите по-горе, тези пророчества включваха (а) времето на Неговото раждане ще бъде преди еврейския народ да загуби суверенитета си от Рим през 1-ви век, когато Архелаус се възкачва на трона в Израел; (б) Витлеем, един малък незначителен град, ще бъде мястото на Неговото раждане и (в) че ще бъде роден от девица. Всички тези пророчества са записани в свитъците от Мъртво море и версията Септуагинта на еврейските писания, които е установено от светски източници, че предсказват за Исус Христос преди между 100 и 250 години. Удивително е да се отбележи, че когато религиозния елит на Израел извика, „Горко ни, защото скиптъра се е махнал и Месията не идва!” (Талмуд, Вавилон, синедриона), Исус вече е бил роден и е растял като малко момче в Галилея.


Произход на Рождество – Божият план за света е изявен
Произходът на Рождество има езически корени. Това е добре документирано. Периодът Рождество е тъжно прекомерно комерсиализиран. Това е очевидно за всички нас. Въпреки това, посланието на Рождество е вярно, и последиците от историческото раждане на Исус във Витлеем преди около 2000 години са огромни за всички нас. Синът на Бог, Исус Христос, се смири и дойде на света като малко бебе, родено в ясла. Беше ли роден на 25 декември? Вероятно не – това е дата, избрана от ранната римска църква, за да съответства на съществуващия преди празник на зимното слънцестоене. Независимо от това, истината за Неговото раждане (независимо дали в края на лятото, началото на есента или по друго време), не може да бъде отречена. Исус Христос несъмнено е бил историческа фигура и Неговата цел е била просто да изпълни значението на Неговото име, “Господ спасява.”

След раждането Му, Исус става мъж и започва своето обществено служение на 30 години. Той е бил наречен с много прозвища от много хора, включително и велик човек, велик учител и велик пророк. Той извърши забележителни чудеса и дела на милосърдие и умира с ужасна смърт на кръст за престъпление богохулство. Но беше ли Исус Христос Бог в плът? Възкръсна ли от мъртвите на третия ден след разпъването Си? Коледа е време, в което да отворим сърцата си истински и искрено да търсим истината за нашия Месия. Исус ни каза кой беше и е – Той не говореше със заобикалки. „Аз съм пътят, истината и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.” (Йоан 14:6) „Който вярва в Сина има вечен живот” (Йоан 3:36).


Произход на Рождество – най-великият подарък!
Произходът на Рождество, в своята същност, започва около 2000 години в яслите във Витлеем. Рождествената история е простичка – Исус желае да се роди във вашето сърце днес! Блъскайки се в големите магазини тази Коледа, търсейки съвършен подарък, нека помислим за най-големия от всички коледни подаръци. Отворете сърцето си за Месия, който беше роден в яслите в смирение, умря на кръста с любов, и възкръсна от гроба в слава. Приемете дара на Исус Христос тази Коледа – най-славния дар в цялата история!

Получете вашият безплатен подарък сега!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Кой е Исус?

Произход на Великден
Произход на Великден
Произход на Коледа
Названията на Исус
Произход на Рождество
Кой е Исус Христос?
Кой е Исус?
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Произход на Рождество to My Google!
Add Произход на Рождество to My Yahoo!
XML Feed: Произход на Рождество
Исус Христос Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Всички права запазени.