Clicky

Isus Cristos

Isus Cristos

 - Cine este Isus?
Esti aici: Isus Cristos >> Isus Cristos

Isus Cristos: Multe lucruri pentru multi oameni
Isus Cristos a fost numit in multe feluri de multi oameni, inclusiv: un mare om, un mare invatator si un mare profet. Nu este nici un om de stiinta legitim care sa nege faptul ca Isus este o figura istorica care a umblat pe pamant aproximativ 2000 de ani in urma, ca a facut minuni remarcabile si fapte de caritate, ca a murit de o moarte groaznica pe o cruce romana chiar in afara Ierusalimului. Singura disputa este daca Isus a fost Dumnezeu intrupat care a inviat din morti a treia zi dupa rastignirea Sa. Toate acestea sunt chestiuni legate de documente istorice care pot fi descoperite si testate in mod serios. Isus ne-a spus cine este – si El nu a vorbit din varful buzelor. “Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.” (Ioan 14:6)


Isus Cristos: El este Calea
Isus Cristos a spus: “Eu sunt Calea”, insa cu siguranta nu toti Il cred. De ce ne este frica? Dovezile in favoarea lui Isus si faptele Lui marete sunt bine documentate atat in Biblie, cat si in afara ei. Dovezile in favoarea rastignirii pe cruce, a mormantului gol trei zile mai tarziu, si a aratarii Lui la mai mult de 500 de martori oculari dupa inviere sunt foarte convingatoare. Isus a implinit mai mult de 300 de profetii mesianice mentionate in scrierile Vechiului Testament. Odata cu descoperirea Manuscriselor de la Marea Moarta si credibilitatea versiunii Septuaginta a Vechiului Testament, amandoua dovedindu-se ca au existat inainte de vremea in care Isus a umblat pe pamant, putem fi siguri ca aceste profetii nu a fost “concepute” post factum. Ele au fost implinite cu adevarat de Mesia, Isus Cristos.

De fapt, daca ne uitam la sondajele de opinie, la majoritatea oamenilor nu li-e frica de Isus deloc. Lor li-e frica de crestini. Uitandu-ne la modul in care actioneaza multi asa-zici crestini, aceasta frica devine legitima. Ritualurile misterioase, tot felul de predicatori, banii, puterea si ipocrizia prezinta oare o imagine reala despre cine este Isus si ce vrea El ca noi sa fim? Nu. Totusi, Isus nu ne-a chemat sa urmam oameni si religii. Ne-a chemat sa-L urmam pe El.


Isus Cristos: El este Adevarul
Isus Cristos a spus: “Eu sunt Adevarul”, insa cu siguranta multi dintre noi ne-am creat propriile concepte despre adevar. Relativismul moral si pluralismul religios se infiltreaza in cultura noastra. Adevarul este redefinit zilnic. Totusi, Isus, prin Cuvantul Sau – Biblia – ne-a dat un adevar absolut. Datorita evidentelor arheologice, istorice si ale manuscriselor, sunt mult mai putine ratiuni pentru a nega originea Bibliei si autenticitatea ei divina decat pentru a nega legitimitatea lucrarilor lui Homer, Platon si Aristotel. Cum este cautarea ta dupa adevar? Este lucrul acesta o prioritate a vietii tale? Poate vei intreba: cum as putea descoperi adevarul lui Cristos? El ne spune in Matei 7:7: “Cereti, si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti si vi se va deschide”


Isus Cristos: El este Viata
In Epistola catre Filipeni 3:8, Pavel a scris ca toate lucrurile pe care le credea castiguri nu au nici o valoare atunci cand sunt comparate cu pretul nespus de mare al cunoasterii lui Isus Cristos. “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica” (Ioan 3:16)


Isus Cristos: El este ceea ce a zis ca este
Isus Cristos a spus ca El este singura cale. Isus este unic. El ori a zis adevarul, ori este ciudat sau un mincinos. Insa, din moment ce toti sunt de acord ca El era un “om bun”, atunci cum poate fi El bun si ciudat ori bun si mincinos in acelasi timp? Exista doar o singura alternativa consecventa din punct de vedere logic, si anume ca El a zis adevarul. Isus este ceea ca a zis ca este – El este singura cale spre Dumnezeu!

Afla Mai Multe Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Isus?

Rastignirea lui Isus
Minunile lui Isus
Invierea lui Isus
Rastignirea lui Isus Cristos
A doua venire a lui Isus
Minunile lui Isus
Invierea lui Isus
Rugaciunea lui Isus
Vindecari Miraculoase
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Isus Cristos to My Google!
Add Isus Cristos to My Yahoo!
XML Feed: Isus Cristos
Isus Cristos Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Toate Drepturile Rezervate.