Clicky

Vindecari Miraculoase

Vindecari Miraculoase

 - Minunile lui Isus
Esti aici: Isus Cristos >> Vindecari Miraculoase

Vindecari Miraculoase – Care-i treaba?
In zilele noastre fiecare pare sa caute vindecari. Oamenii le cauta in carti, casete audio, TV prin cablu, arene de sport – stii tu… Posibilitatea sa fie vindecati ii determina pr oameni sa ajunga in tot felul de locuri ciudate. Stai putin. Atunci cum este cu vindecarile lui Isus Cristos scrise in Biblie? Cum de suntem tentati sa ne uitam peste tot, dar nu in Biblie?

Exista treizeci si cinci de minuni distincte facute de Isus asa cum sunt scrise in Evanghelii. Evanghelistul Matei noteaza douazeci; Marcu mentioneaza optsprezece; Luca mentioneaza douazeci, iar Ioan vorbeste despre sapte. Totusi, acestea nu sunt toate minunile lui Isus. Exista douasprezece ocazii mentionate in Matei cand Isus a facut un numar de fapte miraculoase. De exemplu, uita-te in Matei 15:30, unde scrie: “Atunci au venit la El multe noroade, avand cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi si multi alti bolnavi. I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tamaduit”


Vindecari Miraculoase – Istorisirea biblica
Multi oameni din zilele noastre pun la indoiala vindecarile lui Isus mentionate in Biblie. De ce? Fiindca multi dintre ei pun la indoiala existenta lui Dumnezeu si puterea Lui. Pentru un crestin, este evident ca minunile lui Cristos sunt evenimente supranaturale stabilite de Dumnezeu Tatal, care L-a imputernicit pe Fiul Sau sa le faca pentru gloria Sa. In Evanghelia dupa Ioan 14:10-13 ni se spune: “Nu crezi ca Eu sunt in Tatal, si Tatal este in Mine? Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci Tatal, care locuieste in Mine, El face aceste lucrari ale Lui. Credeti-Ma, ca Eu sunt in Tatal, si Tatal este in Mine; credeti cel putin pentru lucrarile acestea. Adevarat, adevarat va spun ca cine crede in Mine, va face si el lucrarile pe care le fac Eu; ba inca va face altele si mai mari decat acestea; pentru ca Eu ma duc la Tatal: si orice veti cere in Numele Meu, voi face, pentru ca Tatal sa fie proslavit in Fiul.” Pentru cine crede in Isus, aceasta este dovada lucrarii miraculoase care a facut posibile minunile Lui. Unger's Bible Dictionary defineste minunile in felul urmator: “manifestari supranaturale ale puterii divine in lumea externa. In ele insele, minunile sunt revelatii speciale ale prezentei si puterii lui Dumnezeu, iar in legatura cu alte revelatii speciale carora le servesc, sunt un suport pentru atestarea, dovedirea si pastrarea lor”.

Mai jos sunt cateva minuni facute de Isus in Biblie. Cand le vei citi, adu-ti aminte ca Dumnezeu este Dumnezeu, Creatorul cerului si al pamantului.

El a vindecat fiul unui slujbas imparatesc in Cana (Ioan 4:46-54); El a vindecat slabanogul in scaldatoarea Betesda (Ioan 5:1-9); El a vindecat-o pe soacra lui Petru (Matei 8:14-15; Marcu 1:29-31; Luca 4:38-39); El l-a curatit pe un lepros de lepra (Matei 8:2-4; Marcu 1:40-45; Luca 5:12-16); El l-a vindecat pe robul unui sutas (Matei 8:5-13; Luca 7:1-10); A vindecat un orb si mut posedat de demoni (Matei 12:22; Luca 11:14); A vindecat o femeie cu scurgere de sange (Matei 9:20-22; Marcu 5:25-34; Luca 8:43-48); El a inviat-o pe fiica lui Iair (Matei 9:18-19; Marcu 5:22-24, 35-43; Luca 8:41-42, 49-56) si i-a pus urechea lui Malhu la loc dupa ce a fost taiata (Luca 22:49-51; Ioan 18:10).


Vindecari Miraculoase – O nimica toata pentru un Dumnezeu Atotputernic!
Vindecari miraculoase? Hai lasa-ma! Ele nu sunt decat povesti minunate sustinute de un grup de fanatici religiosi. Cu siguranta, pentru cei care Il neaga pe Dumnezeul Creator al Universului si pe Fiul Sau - Isus Cristos, este usor sa conteste veridicitatea istorica a minunilor lui Cristos din Biblie. Totusi, daca credem in Dumnezeu si in puterea Sa absoluta de a crea tot ce vedem in jur, atunci minunile nu mai sunt o problema – sunt doar o suspendare a legii naturii pe care El a creat-o mai intai. Odata ce credem in Dumnezeu si in puterea Sa finala, atunci nu avem nici o problema sa credem in Fiul Sau, Isus Cristos, care a fost nascut din fecioara, a trait o viata desavarsita, a facut toate lucrurile despre care Scriptura ne spune si a murit pe cruce pentru a plati toate pacatele lumii ca sa ne impace inapoi cu Dumnezeu si sa-I aduca glorie! Dumnezeu ramane in control si asa va fi pentru totdeauna! Vindecarile au loc si astazi atunci cand corespund planului lui Dumnezeu pentru vietile celor in nevoie. Dumenzeu este dragoste. In mod minunat El ne iubeste pe toti indiferent ce am facut! Fiecare din noi este o “minune” in ochii Lui, fiindca El ne-a creat dupa chipul Sau.

Citeste Mai Multe Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Isus?

Evanghelia dupa Ioan
Minunile lui Isus
Evanghelia după Luca
Pledoarie pentru Cristos
Minunile lui Isus
Evanghelia dupa Marcu
Evanghelia după Matei
Isus este Dumnezeu
Invierea lui Isus
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Vindecari Miraculoase to My Google!
Add Vindecari Miraculoase to My Yahoo!
XML Feed: Vindecari Miraculoase
Isus Cristos Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Toate Drepturile Rezervate.