Clicky

Minunile lui Isus

Minunile lui Isus

 - Omul in Misiune
Esti aici: Isus Cristos >> Minunile lui Isus

Minunile lui Isus – Marturia martorilor oculari
Minunile lui Isus variaza de la prefacerea apei in vin pana la vindecarea ologului si a orbului. Cum stim ca El a facut aceste lucruri ? Avem marturiile martorilor oculari scrise de autorii celor patru Evanghelii, care relateaza cel putin 35 de minuni facute de Isus. (Pentru o lista completa a minunilor lui Cristos si locul unde le puteti gasi in Scriptura, dati click pe link-ul din partea de jos a acestei pagini.)


Minunile lui Isus – Ce sunt ele ?
O minune a lui Isus ar fi definita de Merriam Webster Dictionary ca “un eveniment extraordinar de manifestare a interventiei divine in treburile omenesti, sau un eveniment, lucru sau realizare extrem de deosebita sau neobisnuita”. Conform Biblical Studies Foundation, o minune “este un eveniment (terasa) neobisnuit si semnificativ, care implica lucrarea unui agent (dunamis) supranatural si este realizata cu scopul de a autentifica mesajul sau mesagerul (semeion).”

In timp ce exista multe explicatii la ceea ce este un miracol, probabil suntem de acord cu totii ca, cuvantul “minune” descrie un eveniment care are loc in afara limitelor legilor naturii si care este benefic in rezultatul lui. In timpul lucrarii Sale de trei ani, Isus a facut minuni care au demonstrat puterea Lui de a vindeca, de a stapani fenomenele naturii, de a influenta rezultatul eforturilor noastre si chiar de a invia din morti. Fiecare minune a avut loc in afara limitelor legilor naturii si toate au avut un rezultat benefic.


Minunile lui Isus – Ce lectii putem invata din ele astazi?
Daca ne uitam cel putin la prima minune a lui Isus, consemnata in Ioan 2:1-11, invatam multe lucruri despre acest Om deosebit. In primul rand, chiar daca El era Dumnezeu si “in misiune”, Si-a facut timp sa mearga la o nunta. Isus ii iubea pe oameni; El a venit sa fie cu oamenii si sa-i salveze. Iti pretuiesti relatiile si cauti modalitati de a-i binecuvanta pe altii cand esti cu ei?

In al doilea rand, Isus a prefacut apa in vin la rugamintea mamei Lui. Se astepta Maria ca El sa faca o minune? Nu stim aceasta, insa putem observa din aceste versete ca Maria credea in Fiul Sau, stia ca El poate sa rezolve o situatia grea. Catre cine te indrepti cand esti in necaz? Te bazezi pe cineva despre care crezi ca poate face un lucru corect?

In al treilea rand, cand Isus a facut aceasta minune, Si-a aratat puterea asupra naturii. Cand ucenicii Lui au vazut acest lucru, Ioan ne spune, ca ei au crezut in El. De asemenea, Isus nu a prefacut apa intr-un vin obisnuit, ci in cel mai bun vin, aratandu-Se un Om plin de bucuria vietii. Ai cautat adevarul peste tot, dar L-ai lasat pe Isus la urma? De ce astepti? Crezi ca Isus este Fiul lui Dumnezeu? Te-ai gandit ca a fi crestin inseamna sa traiesti o viata plicticoasa si monotona? Isus vrea sa crezi cum au crezut ucenicii Lui si sa experimentezi promisiunea de a fi dinamic, bucuros si schimbat.

Continua Isus sa faca minuni si astazi? La urma urmei, nu-L vedem umbland fizic in mijlocul nostru – sau Il vedem? Cunosti pe cineva care a fost vindecat sau a carui viata a fost transformata prin relatia cu Isus? Atunci ai vazut o minune a lui Isus in zilele noastre. Si tu poti fi un martor al minunii lui Cristos. La fel ca Maria, Il poti ruga cu credinta ca El va face ceea ce este mai bine pentru tine. Lasa ca o minune a lui Isus sa inceapa in inima ta chiar acum.

Citeste Minunile lui Isus Pagina 2 Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Isus?

Invierea lui Isus
A doua venire a lui Isus
Rugaciunea lui Isus
Isus Cristos
Minunile lui Isus
Invierea
Istoria naşterii lui Isus
Vindecari Miraculoase
Pildele lui Isus
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Minunile lui Isus to My Google!
Add Minunile lui Isus to My Yahoo!
XML Feed: Minunile lui Isus
Isus Cristos Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Toate Drepturile Rezervate.