Clicky

Evanghelia dupa Ioan

Evanghelia dupa Ioan

 - Adevarul glorios
Esti aici: Isus Cristos >> Evanghelia dupa Ioan

Evanghelia dupa Ioan – Mesajul evanghelistic al Evangheliei
Evanghelia dupa Ioan se deosebeste de celelalte trei Evanghelii. Scrisa aproximativ treizeci de ani mai tarziu dupa Matei, Marcu si Luca, scopul lui Ioan este in mod special evanghelistic. Limbajul si intonatia folosite de Ioan accentueaza mesajul central al cartii. Cuvinte precum “credinta”, “viata”, “dragostea”, “adevarul”, “vesnic” si “har” sunt folosite in Evanghelia dupa Ioan mai mult decat in toate celelalte trei Evanghelii luate impreuna.


Evanghelia dupa Ioan – Scriptura slavita
Evanghelia dupa Ioan este adresata tuturor oamenilor din lume si descopera adevarul glorios despre Isus Cristos. Vom lasa Scriptura sa vorbeasca de la sine…

“La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu” (Ioan 1:1). “ Si Cuvantul S-a facut trup, si a locuit printre noi, plin de har si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava intocmai ca slava singurului nascut din Tatal." (Ioan 1:14). “Si eu am vazut lucrul acesta, si am marturisit ca El este Fiul lui Dumnezeu." (Ioan 1:34).

“Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Dumnezeu, in adevar, n-a trimis pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El." (Ioan 3:16-17).

“Adevarat, adevarat va spun, ca cine asculta cuvintele Mele, si crede in Cel ce M-a trimis, are viata vesnica, si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata.” (Ioan 5:24).

“Isus le-a zis: ‘Eu sunt Painea vietii. Cine vine la Mine, nu va flamanzi niciodata ; si cine crede in Mine, nu va inseta niciodata’” (Ioan 6:35) “Adevarat, adevarat va spun, ca cine crede in Mine, are viata vesnica” (Ioan 6:47)

“Isus le-a vorbit din nou si a zis: ‘Eu sunt Lumina lumii ; cine Ma urmeaza pe Mine, nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii’” (Ioan 8:12). “Veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi” (Ioan 8:32-33)

“Eu sunt Pastorul cel bun. Pastorul cel bun isi da viata pentru oi.” (Ioan 10:11) “Oile Mele asculta glasul Meu ; Eu le cunosc, si ele vin dupa Mine. Eu le dau viata vesnica, in veac nu vor pieri, si nimeni nu le va smulge din mana Mea. Tatal Meu, care Mi le-a dat, este mai mare decat toti ; si nimeni nu le poate smulge din mana Tatalui Meu. Eu si Tatal una suntem” (Ioan 10:27-30)


Evanghelia dupa Ioan – Minunata Veste Buna
Evanghelia dupa Ioan proclama minunata veste buna despre Isus Cristos. Ioan afirma: “Dar lucrurile acestea au fost scrise, pentru ca voi sa credeti ca Isus este Cristosul, Fiul lui Dumnezeu ; si crezand, sa aveti viata in Numele Lui” (Ioan 20:31)

Prin cuvintele lui Cristos Insusi, intelegem adevarul simplu despre mesajul Lui. Apoi El cere de la fiecare din noi sa ne cercetam inimile pentru a vedea unde ne-am pus speranta vesnica...

“Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine” (Ioan 14:6) “Eu sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca ar fi murit, va trai. Si oricine traieste, si crede in Mine, nu va muri niciodata. Crezi lucrul acesta ?” (Ioan 11:25-26).

Care este Raspunsul Tau?


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Ucenicie

Teoria hiatului
Mielul lui Dumnezeu
Cina cea de taina
Cartea Genezei
Evanghelia dupa Ioan
Exista oare iad?
Isus a plătit
Material Suplimentar De Explorare...

Inchinare
Partasie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Evanghelia dupa Ioan to My Google!
Add Evanghelia dupa Ioan to My Yahoo!
XML Feed: Evanghelia dupa Ioan
Isus Cristos Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Toate Drepturile Rezervate.