Clicky

Originea Pastelui

Originea Pastelui

 - Ziua Invierii
Esti aici: Isus Cristos >> Originea Pastelui

Originea Pastelui – Comemorarea Crestina
Originea Pastelui, sarbatoare asociata cu celebrarea invierii lui Isus Cristos, de fapt este bazata pe o sarbatoare pagana antica. Crestinii recunosc aceasta zi ca o comemorare a evenimentului culminant al credintei lor, insa precum multe alte sarbatori “crestine”, Pastele a devenit comercializat si amestecat cu traditii necrestine cum ar fi Iepurasul de Paste, Parade de Paste si vanatoarea dupa Oua de Paste. Cum s-au intamplat aceste lucruri?


Originea Pastelui – Radicinile lui pagane
Originea Pastelui dateaza din timpurile antice, nu cu mult dupa Potopului universal consemnat in Geneza 6-9 in Biblie. Nimrod, nepotul lui Noe, a renuntat sa-L urmeze pe Dumnezeul bunicului sau si a devenit un conducator tiran. Potrivit relatarii biblice, ca rege Nimrod a construit Babelul, Ninive, Asur, Calah si alte cetati, toate fiind cunoscute pentru modul lor de viata extrem de rau si pervers. Atunci cand Nimrod a murit, sotia lui, regina Semiramis, l-a zeificat ca zeul Soarelui sau datatorul de viata. Mai tarziu, el va deveni cunoscut ca Baal, iar toti cei care au urmat religia Semiramis creata in numele ei, vor fi numiti inchinatorii lui Baal. Ei au devenit asociati cu idolatria, inchinarea demonica, sacrificarea oamenilor si alte practici demonice.

Originea Pastelui implica nasterea fiului ilegitim al lui Semiramis, Tamuz. Cumva, Semiramis a convins poporul ca Tamuz este de fapt Nimrod renascut. Fiindca oamenii asteptau mantuitorul promis inca de la inceputul omenirii (vezi Geneza 3:15), ei au fost induplecati de Semiramis sa creada ca Tamuz este mantuitorul, si chiar ca a fost conceput in mod supranatural. Inainte de aceasta, pe langa inchinarea la Tamuz (sau Nimrod renascut), oamenii o venerau pe Semiramis ca zeita fertilitatii. In alte culturi, ea a fost numita Istar, Astur si desigur, Easter (in engleza: Paste, n. tr.)

Originea Pastelui ne duce inapoi la ritualul de primavara instituit de Semiramis dupa moartea lui Tamus, care potrivit traditiei, a fost omorat de un mistret. Legenda continua, afirmand ca prin puterea lacrimilor mamei sale, Tamus a fost “inviat” in forma unei noi vegetatii care a iesit pe pamant.

Conform Bibliei, este vorba de cetatea Babel unde oamenii au construit un turn pentru a-l sfida pe Dumnezeu. Pana in momentul acela, toti oamenii de pe pamant vorbeau aceeasi limba. Construirea turnului Babel, asa cum este descrisa in Geneza 11:7, a fost oprita prin incurcarea limbilor pentru a-i opri de la aceasta unitate a lor in credintele false. Deoarece oamenii au plecat apoi in alte tari, multi au luat practicile pagane cu ei.

Traditiile contemporane cum este Iepurasul de Paste si Oul de Paste la fel isi au originea in practicile stabilite de Semiramis. Datorita naturii lor prolifice, iepurele mult timp a fost asociat cu fertilitatea zeitei, Istar. Babilonienii din antichitate credeau intr-o fabula despre un ou care a cazut din cer in raul Eufrat si din care a “iesit” Regina Astarta (un alt nume pentru Istar sau Semiramis).


Originea Pastelui – Ziua Invierii pentru crestini
Pentru crestini, originea Pastelui este simpla rastignirea si invierea lui Isus Cristos acum 2000 de ani. Conform relatarilor Evangheliilor, Isus Cristos, adevaratul Mesia promis in Vechiul Testament, a fost rastignit si a inviat in timpul Pastelui evreiesc. De cand acest eveniment ingrozitor a avut lor, cei care au crezut in Cristos ca Mesia al lor, au tinut acea zi si de multe ori o celebrau impreuna cu Pastele traditional. Pentru ca Evanghelia s-a raspandit la natiunile ne-iudaice, printre oamenii care nu au avut o istorie a celebrarii Pastelui, ritualurile pagane ale Pastelui in mod treptat au fost asimilate cu “ziua Invierii” numita de Biserica Crestina. Compromiterea poruncilor lui Dumnezeu cu comfortul lumii este la fel de veche ca si natiunea Israel. De fapt, istoria Americii ne invata ca Pastele a fost anulat ca o sarbatoare pagana de catre fondatorii puritani ai natiunii si ca nu a fost tinut decat dupa Razboiul Civil. Cei care sunt interesati in perspectiva crestina asupra istoriei Americii si compromisul treptat de la fundamentele biblice ale Americii poate vor dori sa citeasca carti precum Lumina si Glorie scrisa de Peter Marshall si David Manuel.

Citeste Mai Multe Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Isus?

Orinea lui Isus
Originea Pastelui
Originea Paştelor
Originea Craciunului
Numele lui Isus
Cine este Isus?
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Originea Pastelui to My Google!
Add Originea Pastelui to My Yahoo!
XML Feed: Originea Pastelui
Isus Cristos Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Toate Drepturile Rezervate.