Clicky

Originea Paştelor

Originea Paştelor

 
Esti aici: Isus Cristos >> Originea Paştelor

Originea Paştelor-Eveniment care se întîmpla de o dată
Originea Paştelor ca o sarbatoare creştină poate să fie găsită pe paginile scripturii. Matei , Marcu, Luka , Ioan şo toţi ucenici a lui Isus oferă marturiile lor unice despre rîstignirea şi învierea lui Isus. Această sărbătoare culminantă a Creştinătăţii este selebrată în Duminică fiecare an.


Originea Paştelor:Învierea lui Isus
Originea Paştelor începe ca parte din Paştele evreiesc,cînd Hristos a fost rîstignit şi înviat în cursul săptămînii sărbatoarei. Creştinii cred că Hristos de fapt este Mielul Paştelor despre care se vorbeşte în Exod, pentru că El însuşi a devenit perfectul şi fără pătimă sacrificiu pentru păcatele tuturor oamenilor. Evrei care au ales să urmeze Hristos onorează această zi în ani sucesoare în timpul sezonolui de Paşte. Dar în timp ce Creştinătatea se răspandea pe întreg teritoriu non-creştin, selebrarea Paştelor a fost treptat combinată cu rituale pagîne de primavară. Ceremoniile modernă sînt rezultatul acestui compromis. În acelaşi timp sărbatoarea de Paşte este adesea singura zi în care mulţi oameni vizitează biserică şi introduc ''Vestea Buna ''despre Isus Hristis.


Originea Paştelor: Hristos introdus în Paştele evreiesc
Originea Paştelor provine din ceremonia propriuzisa a Paştelor. Învaţatorii creştini cred că Vechiul Testament este Hristos acoperit, iar Noul Testament este Hristos descoperit. Haide să deţinem elementele Paştelor pîna iluminăm viaţa lui Hristos. Prin tradiţie mielul trebui să fie sacrificat în timpul de Paşte şi selectat patru zile înainte de sacrificiu.Isus a calărit în Ierusalim patru zile înainte să fie crucificat. Carnea de miel a fost înjunghiată tradiţional la 3 p.m. Pe Paştele. Isus a rostit cuvintele ''s-a terminat'' şi a murit pe cruce pe ora 3 p.m (această este cunoscuta ăn mod tradiţional ca Vinerea Mare, dar mulţi învaţatori biblice au decis ca învierea să fie în Miercuri sau Joi.) Festivalul de azimi a început la opusul soarelui. Unul dintre ritualurile implică sacrificiu de graunte care repezintă primele roade de recoltare.Isus, după apostol Pavel a devenit primul rod dintre cei care au înviat din morţi (1 Korinteni15: 20) ]n timpul de cina Paştelor trei azimi sînt puse împreuna. Creştinii văd aceşti azimi să reprezinte Tata, Fiul şi Duhul Sfînt.Azimul de mijloc este frînt cum Hristos a spus la ultima cina '' Aceasta este trup meu care se dă pentru voi”Azimul de mijloc este de asemenea strapuns cum era Isus în timpul răstignirii şi cum era prorocit în Isaia 53: 5, Psalm 22:16 şi Zaharia 12:10. Acest azim este apoi înfasurat intr-o panza alba si ascuns, cum Hristos era invelita şi pus în mormint.


Originea Paştelor-descriere Biblică
Paştele cunoscut ca ziua de Înviere este evenimentul dupa care toată toată credinţa creştină depinde.Pavel era un leader evreiesc hostil s-a convertit cînd a întîlnit Isus în drumul spre Damasc (Acte 9) Ca martor lui Hristos, Pavel a fost foarte clar că fără înviere , nu etse baza pentru credinţa în Hristos. ''Dacă nu este o înviere a morţilor, nici Hristos n-a înviat. Şi dacă n-a înviat Hristos, atunci propovăduirea noastră este zadarnică, şi zadarnică este şi credinţa voastră.'' 1Korinteni 15:12-29

Cînd Hristos a fost născut, El a îndeplinit prorociile despre Isus Hristos în Noul Testament. Pîna la Învierea, rîstignirea şi înalţarea, El a îndeplinit mai mult de 300 de prorocii. Aceste numere oferă dovezî că Isus Hristos a fost Mesia promis. Este pe buna dreptate că creştini din lume consideră Paştele ca un eveniment foarte special.Dar în zilele de la începutul biseriicii, mai mulţi creştini erau evrei convertiţi. Pentru ca Isus a fost rîstignit şi a înviat în timpul de Paşte, sărbatoarea învierii a fost recunoscută în timpul respectării anuale a eliberării din robie în Egipt. Creştini evrei sau evrei mesianici) consideră Paştele ca simbolica de pe vremea cînd Hristos a eliberat toţi creştini de la pedeapsa pacatului (prin moartea sa de pe cruce) şi moarte prin (învierea din morţi).


Originea Paştele-ce înseamna învierea pentru tine
Poate un om care pretinde a fi Dumnezeu si apoi se ridica din morţi intr-adevar să fie Dumnezeu în forma umana? Este cineva care ar trebui sa urmezi? C.S. Lewis a întrebat aceleasi intrebari şi a ajuns la concluzia ca exista doar trei posibilitati. Iisus Hristos să sustină sa fie Dumnezeu. Prin urmare, să spunem ca este doar un "om bun" sau "Marele profesor" este sa-l numim un mincinos. Fiecare om care pretinde să fie Dumnezeu , dar nu este ar trebui să fie nebun sua lunatic. Dacă Hristos nu este nici lunatic, nici, mincinos, atunci este doar o singură concluzia -El trebuie să fie Dumnezeu!Dacă El este Domn, ce înseamnă ziua Învierii pentru tine?

Cercetează mai mult acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Isus?

Originea Craciunului
Cine este Isus?
Originea Pastelui
Numele lui Isus
Orinea lui Isus
Originea Paştelor
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Originea Paştelor to My Google!
Add Originea Paştelor to My Yahoo!
XML Feed: Originea Paştelor
Isus Cristos Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Toate Drepturile Rezervate.