Clicky

Случаят Христос

Случаят Христос

 
Вие сте тук: Исус Христос >> Случаят Христос

Уебсайтът само дава информация. Той не е подкрепен или по някакъв начин сдружен с издателствата Lee Strobel (Лий Стробел) или Zondervan (Зондерван).

Случаят Христос – Изслушването
Има ли случай ХристосАко трябваше да има условно юридическо изслушване – едно съдебно дело, за да се определи дали Исус Христос е в действителност Единородния Син на Бога – щеше ли Той да е оправдаван с доказателства, или щеше да е установен като измама?


Случаят Христос – Прокурорът
Някой някога събирал ли е доказателства, за да определи случая Христос? В интерес на истината, Лий Стробел, атеист по времето, когато започва с това начинание, решава, че ще докаже, че Исус Христос е измамник, посредством доказателства. Стробел със сигурност е бил квалифициран да се заеме с тази задача, съставяйки дело срещу Христос. Той има магистърска степен по право степен от йелския юридически университет и е награден журналист в Чикаго Трибюн. Областта на изследване на Стробел е анализатор на съдебни дела и се издига до ранга на правен редактор на Чикаго Трибюн. Освен това, Стробел не бил предубеден за защита на Христос – той бил атеист!


Случаят Христос – Откритията
Стробел разделя случая Христос в три основни раздела:

  1. Исторически Запис:
    Свидетелски доказателства (може ли да се вярва на биографиите на Исус Христос и те устояват ли на един критичен преглед?) Документални доказателства (дали биографиите на Исус надеждно са съхранени за нас?) Потвърждаващи доказателства (има ли достоверни доказателства за Исус Христос извън Неговите биографии?) Научни доказателства (археологията потвърждава или противоречи на биографиите на Исус?) Опровергаващи доказателства (дали Исус от историята е същия като Исус от християнската вяра?)

  2. Профил на Исус Христос:
    Личностни доказателства (беше ли Исус наистина убеден, че Той е Божия Син?) Психологически доказателства (Исус луд ли е, когато твърди, че е Божия Син?) Профилни доказателства (Исус притежава ли атрибутите на Бога?) Пръстови отпечатъци доказателства (дали Исус – и само Исус – отговаря на идентичността на пророкувания Месия?)

  3. Доказателствата за възкресението на Исус Христос:
    Медицински доказателства (беше ли смъртта на Исус Христос измама и Неговото възкресение измислица?) Доказателства за липсващото тяло (дали тялото на Исус наистина го е нямало от Неговия гроб?) Доказателства за Неговите появявания (Исус виждан ли е жив след смъртта Му на кръста?) Странични доказателства (има ли допълнителни факти, които да сочат към възкресението?)


Случаят Христос – изследване на доказателствата
В хода на случая Христос, Стробел подлага на кръстосан разпит редица експерти и утвърдени авторитети в своите научни области. Той води изследването си без религиозни предразсъдъци, различни от неговата предразположеност към атеизма. Забележително е, че след съставянето и критичното разглеждане на доказателствата, самият Стробел става християнин. Зашеметен от откритията си, той събира доказателствата в книга, която озаглавява, Случаят Христос, и печели награда за книга Златен медальон за високи научни постижения. Стробел иска едно нещо от всеки читател – останете безпристрастни при разглеждането на доказателствата. В крайна сметка, отсъдете доказателствата сами за себе си, действайки като съдебен заседател в случая Христос.

Прегледайте още доказателства сега!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Кой е Исус?

Исус е Бог
Евангелие на Лука
Възкресението на Исус
Случаят Христос
Историческият Исус
Кой е Исус Христос?
Исус Бог ли е?
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Случаят Христос to My Google!
Add Случаят Христос to My Yahoo!
XML Feed: Случаят Христос
Исус Христос Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Всички права запазени.