Alles over Jezus Christus FAQ

Veel gestelde vragen

Welke niet-bijbelse boeken hebben het over de historische Jezus? - Lees uit de oude werken van Tacitus, Plinius de Jongere, Josephus, Lucianus van Samosata de en Joodse rabbinale geschriften.

Waar werd Jezus gekruisigd? - Op welke locatie vond Jezus de dood? Golgotha, Calvariƫ of de Schedelplaats? Lees hier de Bijbelverzen.

Bestaat er enig historisch bewijs voor de kruisiging? - Lees over het proces van de kruisiging en het belang van de kruisiging van Jezus. Onderzoek het bewijs voor de dood van Jezus.

Was de geboorteplaats van Jezus belangrijk? - Waarom was Betlehem zo belangrijk? Waarom werd Jezus in deze stad geboren en niet in Zijn thuisplaats? Lees hier over de profetieƫn.

Judas verried Jezus - Hoe gaat het verhaal? - Bestudeer het verslag over het verraad van Jezus door Judas. Lees de Bijbelverzen die met dit verslag te maken hebben.

Jezus voor Pilatus - Kreeg Hij een eerlijke rechtszaak? - Was het proces eerlijk? Was Pilatus rechtvaardig? Ontdek hier de details over de berechting van Jezus.

Waarom is Jezus Heer? - Waarom is Christus de Heer? Lees het Bijbelse bewijs en bestudeer het bewijs voor Zijn Heerschap.


WAT DENK JIJ? - Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is jouw antwoord?

Ja, vandaag heb ik besloten om Jezus te volgen

Ja, ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen